Een win-win-win situatie

Toen er weinig werk te vinden was binnen zijn vakgebied liet hij zich niet uit het veld slaan. Van werken in de bancaire sector en het uitrollen van klanttevredenheidsprojecten, tot het starten van zijn eigen onderneming. Deze Rotterdammer houdt er duidelijk niet van om stil te zitten. Ruim een maand is Boy Blom (34) nu werkzaam bij VANAD als coaching star, maar in de toekomst wil hij eigenlijk van zijn troon gestoten worden door nieuw talent.

Boy vertel eens, je werkt hier nog niet zo lang. Sinds 2 januari om precies te zijn. Hoe zag jou leven er voor 2 januari uit?

“Laat ik beginnen bij mijn studietijd. Ik heb Culturele en Maatschappelijke Vorming gestudeerd, een hele sociale opleiding waarbij empowerment centraal staat. Het is een hele brede opleiding, maar helaas was er toch niet direct werk in te vinden na mijn afstuderen. In plaats daarvan ben ik op ander soort vacatures gaan solliciteren, waarna ik als klantadviseur aan de slag ben gegaan voor een grote Nederlandse bank. Ik was het eerste gezicht en aanspreekpunt als je de bank binnen liep. Ondanks het feit dat dit een heel commerciële omgeving was vergeleken met mijn opleiding, kwam hier toch ook het maatschappelijke aspect in terug. Ik was werkzaam in wijken waar behoorlijk wat klanten met problematische schulden woonden. We ontvingen klanten die bijvoorbeeld minder goed met woede om konden gaan of thuis problemen hadden; dat werkt vaak door in hun bank gerelateerde zaken. Als adviseur konden we echt iets voor deze klanten betekenen om ze er weer bovenop te helpen.”

“Op een gegeven moment ben ik bij deze bank de klanttevredenheid ingedoken. Uit een onderzoek was daar een vrij laag cijfer uit gekomen waardoor we in de regio ook onderaan de ranglijst bungelde op het gebied van klanttevredenheid. Naar aanleiding van het onderzoek ben ik gaan kijken waar de bank slecht op scoorde en ook wat de redenen daarvoor waren. Vervolgens ben ik projecten gaan opzetten om die verschillende onderdelen te verbeteren. Binnen een half jaar waren we gestegen naar nummer 2 binnen de regio. Dit viel op, waardoor andere kantoren volgden. Ik analyseerde, startte projecten en gaf trainingen.”

“De reorganisaties van de bank heb ik allemaal overleefd, maar het werd steeds minder mogelijk om dit soort leuke projecten op te pakken. Ik stond op een gegeven moment alleen achter de welkomstbalie. Bij weer een volgende reorganisatie heb ik toen zelf aangegeven dat ik mezelf er geen jaren meer zag werken. We zijn hier samen goed uitgekomen, waarna ik mijn eigen bedrijf ben begonnen: Flabberguest, voor een ‘beter dan het hoort’ klantervaring.”

Het allerleukste vind ik het ontdekken van talent.

En dan natuurlijk de hamvraag, hoe ben je bij VANAD terecht gekomen?

“Een eigen bedrijf vergt veel tijd. Je bent vaak zo druk bezig dat je niet altijd de tijd hebt om nieuwe klanten te werven, en ze komen niet zo maar aanwaaien. Het is dus vrij instabiel en onzeker werk. Op dit moment heb ik behoefte aan wat meer stabiliteit, daar hecht ik nu veel waarde aan met het oog op de toekomst. Ik heb toen een aantal leuke gesprekken gehad met Rieneke hier bij VANAD, en ook met Lorenzo. Dat we met elkaar aan de slag wilden was duidelijk, alleen was toen nog de vraag: waar? Maar VANAD is een bedrijf dat hierin heel erg met je meedenkt.”

En, wat is het geworden?

“Ik heb nu een mooie uitdaging als Coaching Star bij Youfone. Een interessant bedrijf dat net even wat andere ideeën heeft over hoe ze aan de slag gaan. Het is een leuk team en ik hou er van om te kijken wat er allemaal nog beter en leuker kan.”

Vind je dat het leukste aan je baan?

“Het allerleukste vind ik het ontdekken van talent. Ik vind het leuk om te zien wat de medewerkers buiten VANAD doen, waar ze naartoe willen, wat hun ambities zijn. En dan vooral hoe ik hen bij die ambities kan helpen en ondersteunen. Bijvoorbeeld bij het opzetten van een eigen bedrijf, doorgroeimogelijkheden binnen VANAD bekijken, of ze te linken aan iemand in mijn netwerk. Klantenservice is over het algemeen toch wel een branche waar mensen instromen om vervolgens door te kunnen groeien, en er is zoveel daarin mogelijk! Maar vooral henzelf dit te doen laten inzien vind ik heel leuk. Dat ze versteld staan van zichzelf om wat ze eigenlijk allemaal in hun mars hebben. Hier komt het stukje empowerment van mijn opleiding weer terug!”

Mensen ook echt iets leren dus. Waar heb jijzelf het meeste van geleerd?

“Iets wat ik heb geleerd waar ik het meeste aan heb gehad, is het kunnen doorbreken van denkwijzen. En dan vooral negatieve denkwijzen, waarbij er alleen maar verliezers in het spel zijn. Ik heb geleerd dat je in een situatie waarin zowel klant, medewerker als eigenaar ‘verliezers’ zijn, je met een iets andere aanpak, of slechts een zetje in de goede richting, al een win-win-win situatie kan bereiken. Soms zelfs al als je maar bij één van de 3 schakels ingrijpt.”

Welk klantcontactmoment staat jou het beste bij?

“Dit is voor mij een verzameling van momenten. Wanneer je iemand oprecht probeert te helpen en je naar de beste oplossing zoekt, waarmee je de klant vervolgens zó blij maakt, dat zijn momenten die mij altijd bij blijven staan. En daar heb ik gelukkig meerdere voorbeelden van. Als klantadviseur kan er behoorlijk wat negatieve energie op je afkomen. Een blije klant geeft dan echt heel veel voldoening. Ik heb wel eens vers gemaakte baklava mogen ontvangen of een bedankkaartje. Dat is natuurlijk een heel leuk gebaar van waardering. Een blije klant, dat is waar je het voor doet. Dat een klant niet altijd kan krijgen wat hij of zij wilt is vanzelfsprekend. Maar ik geloof dat je met de juiste technieken een gesprek altijd goed in kan gaan en succesvol kan laten verlopen. Zolang je de klant maar kan laten begrijpen waarom iets wel of niet gebeurt.”

Wat doe je allemaal naast VANAD?

“Ik heb een hele mooie Spaanse vriendin. Ze is architect en erg gecharmeerd van de Rotterdamse architectuur, en dus hierheen vertrokken na een jaar te hebben gewerkt in Londen. Vervolgens heeft ze dan ook nog een echte Rotterdammer aan de haak geslagen (lacht)! We wonen nu in het centrum van Rotterdam, met uitzicht op het stadhuis. Meer Rotterdams kan bijna niet, op het stadhuis zelf na misschien! We houden erg van reizen en gaan weg wanneer het maar kan. En natuurlijk zijn we dan ook vaak in Spanje te vinden om familie en vrienden op te zoeken. Verder houden we van lekker eten. Als je eten een hobby kunt noemen, dan mag die toegevoegd worden aan het lijstje!”

“Mijn eigen onderneming staat nu even op een laag pitje. Ik wil er zeker nog mee doorgaan, maar dan misschien eerst even in de vorm van bijvoorbeeld het geven van een enkele workshop, of iets in de vorm van een blog.”

Ik wil van mijn troon gestoten worden

Tot slot, hoe zie jij de toekomst voor je?

“Ten eerste met m’n vriendin in Rotterdam. Daar hebben we bewust voor gekozen. We houden allebei gewoon heel erg van deze stad!

Op het gebied van werk is mijn doel bereikt als er hier over een aantal jaar verschillende mensen rondlopen die ik op de één of andere manier heb weten te inspireren of een stukje verder heb kunnen helpen, op welke manier dan ook. En dat als deze mensen terugkijken op hun ervaringen, ze mijn naam zullen herinneren. Het mooiste zou zijn als ik tegen die tijd van mijn troon gestoten ben omdat iedereen dan de juiste handvatten heeft gekregen om zich verder te ontwikkelen, en ik dus een andere baan moet gaan zoeken, haha!”

 

Wil jij ook net als Boy werken voor een organisatie die met je meedenk, waar er verschillende doorgroeimogelijkheden zijn, en je werk te combineren is met bijvoorbeeld een eigen onderneming? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina!

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!