Alles is mogelijk

Van welzijnswerk, naar vrijwilligerswerk en nu een baan binnen de klantenservice van Leenbakker bij VANAD. Ze mag dan nog maar net bij ons in dienst zijn, wij vonden het een mooi moment om Imen (39) wat beter te leren kennen. Want hoe is ze bij VANAD terecht gekomen, wat vindt ze eigenlijk het leukste aan haar baan, en wat doet ze allemaal buiten haar werk om?

Imen vertel eens, hoe zag jouw leven voor VANAD eruit?
“Sinds 29 januari dit jaar werk ik nu bij VANAD, nog niet zo heel lang dus. Hiervoor ben ik er even uit geweest en daar nog voor was ik werkzaam in een ander werkveld. Ik werkte voor stichting DOCK hier in Capelle aan den IJssel en was actief voor lokaal welzijnswerk. Helaas raakte ik door een herstructurering mijn baan kwijt. Bij DOCK had ik een pilot functie die opgezet was in samenwerking met de gemeente en helaas geen vaste aanstelling. Door de herstructurering viel mijn functie weg. Op dat moment ben ik wel meteen verder gaan solliciteren, maar binnen het werkveld was het erg moeilijk om op dat moment aan een nieuwe baan te komen. Ik besloot daarom er even fulltime voor mijn zoontje te zijn, die is nu 6. Op een gegeven moment ging hij natuurlijk naar school, dus toen ben ik als vrijwilliger gestart op zijn school.”

Hoe ben je toen bij VANAD terecht gekomen?
“Ik ben op een zeker moment eigenlijk gewoon breder gaan kijken, naar ander soort werk. Ik was bijvoorbeeld ook al naar meer administratieve functies aan het kijken. Zo zag ik de vacature voor klantenservice bij Leenbakker voorbij komen, die dus bij VANAD vandaan kwam. Leenbakker trok me erg aan omdat ik de winkel zelf ook heel leuk vind. Daarnaast hou ik erg van contact met mensen, dus zo leek het me een mooie combinatie om binnen de klantenservice aan de slag te gaan. Het ging na het insturen van mijn sollicitatie allemaal vrij snel. Ik werd uitgenodigd voor een gesprek en ging kort daarna gelijk aan de slag.”

En hoe bevalt het, zo buiten je oorspronkelijk werkveld om?
“Erg goed! Ik vind het werk leuk en vooral ook het team. We zijn ongeveer met een groep van 10 en het contact onder elkaar is erg leuk. Ik begin natuurlijk net en iedereen is erg behulpzaam als ik vragen heb. Het was wel even wennen aangezien ik natuurlijk geen ervaring heb met het klantcontact, al heb ik wel bijbanen in de horeca gehad. Maar telefonisch contact is toch wel even anders!”

Wat vind je het leukste aan je baan?
“Als je mensen echt verder kan helpen met hun vragen. Sommige vragen zijn na een navraag bij het filiaal makkelijk te beantwoorden, maar andere keren moet je wat meer uitzoeken voor de klant. Dat vind ik het leukste. Of als er boze klanten met een klacht opbellen en je die klant dan verder kan helpen en weer rustig kan laten ophangen, dat geeft heel veel voldoening!”

Welke klant of klantcontact moment staat jou goed bij?
“Hele blije of juist hele boze klanten blijven me altijd goed bij. Vandaag nog toen er een klant belde over een online-only product. Dat vereiste even wat uitzoek werk waarnaar ik later bij de klant terug kon komen met volledige informatie. Dat is dan twee vliegen in een klap voor mij: én het uitzoek werk vind ik erg leuk, én het resulteert in een blije klant.”

Waar heb je het meeste van geleerd?
“Als je kijkt naar mijn huidige werk dan heb ik het meeste geleerd van het ‘zelf doen’. Juist in het begin als alles nieuw is heb je veel vragen. Maar ik ben iemand die liever leert door het gewoon maar te doen. Het is niet alleen leuk om informatie voor klanten uit te zoeken, maar ook om dingen in het werk voor mezelf uit te zoeken. Dan leer je het naar mijn mening het snelste!”

Hoe ziet jouw leven buiten VANAD eruit?
“Ik kom net uit een wat moeilijke en chaotische periode. Alles begint nu eigenlijk net weer wat rustiger te worden, waardoor ik me ook weer meer kan richten op dingen die ik leuk vind om te doen. Zo hou ik bijvoorbeeld erg van lezen en koken, en ook van verschillende culturen. Vooral als ik dat dan kan combineren met mijn liefde voor koken, dan maak ik gerechten van verschillende wereldkeukens. Ik wil hier dan ook echt mijn tijd voor nemen en nieuwe dingen uitproberen. Vooral als ik bijvoorbeeld voor een groep vrienden kook.”

“Verder doe ik aan Cubaans salsa dansen. Ik heb dit ontdekt via een vriendin van mij die er les ingeeft. Wat ik er ook zo leuk aan vind is dat de dansgroep uit mensen van alle verschillende leeftijden bestaat. Ik ga ook graag naar salsa dans feesten, waar je iedereen dan ook weer tegenkomt. Het is een heel andere manier van uitgaan en dat maakt het ook weer erg leuk.”

Het is dus net allemaal wat rustiger voor je en je bent weer lekker aan het werk, ga je al dansend de toekomst in?
“Ik ben heel erg blij weer aan het werk te zijn en vind het tot nu toe ook allemaal hartstikke leuk. Eigenlijk hoop ik nog door te kunnen groeien. Het vrijwilligerswerk op de school van mijn zoontje bestond uit extra begeleiding geven aan verschillende groepen leerlingen. Bijvoorbeeld groepen die wat extra oefening nodig hadden met lezen en rekenen of kinderen met dyslexie die de extra aandacht nodig hadden waar in de reguliere les geen tijd voor was. Door mijn werkervaring, ook binnen het onderwijs, vond ik in samenwerking met de leerkrachten al snel m’n weg binnen de school en waren ze erg blij met de ondersteuning die ik bood. Mijn kwaliteiten op het gebied van coaching en educatie zou ik graag verder willen ontwikkelen en toepassen binnen VANAD. Ik heb me er nog niet erg in verdiept tot nu toe, maar VANAD is een grote organisatie waar denk ik van alles in mogelijk is!”

Kom je ook net als Imen uit een compleet ander werkveld maar ben je geïnteresseerd geraakt in een baan binnen de klantenservice? Bekijk dan eens onze vacaturepagina!

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!