In de hoofdrol: Remco Teer. Acteur, vader en coach in klantcontact scenario’s

Als acteur speelde Remco Teer (39) diverse rollen in bekende Nederlandse films en series. Een herseninfarct gooide zijn leven compleet overhoop, waarna een lange, intensieve revalidatieperiode volgde. Gelukkig herstelde hij volledig en is Remco zich vandaag de dag verder aan het ontwikkelen bij VANAD. Een rol die hem op z’n lijf geschreven is!   

Remco vertel eens, hoe zag jouw leven voor VANAD eruit?

“Van oorsprong ben ik eigenlijk acteur. Ik was ooit entertainer in hotels in het buitenland, en toen ik eind 2004 terugkwam ben ik audities afgegaan voor televisieprogramma’s en films. Ik had rollen in De Co-assistent, A’dam – E.V.A., Oorlogswinter en in series als Overspel in de Liefde en Achter Gesloten Deuren. Ook theater heb ik gedaan. Hiernaast werkte ik als klantcontactmedewerker aangezien het goed te combineren was. Als ik een auditie of opnames had, kon ik gemakkelijk vrij krijgen.”

“Maar direct voor VANAD zat ik zonder baan en was ik afgekeurd om te werken. Ik heb 4,5 jaar geleden een herseninfarct gehad. Hierna volgde er een heftige periode van revalidatie. Zoals je ziet en merkt ben ik er helemaal goed uitgekomen, maar ik heb een jaar lang intensieve logopedie gehad, looptrainingen gevolgd, en zit nu levenslang aan medicijnen. Maar als dat dan uiteindelijk alles is; ik mag absoluut van geluk spreken!”

Dat mag je zeker, en wij ook! Hoe ben je toen bij VANAD terecht gekomen?

“Tijdens mijn uitkering ben ik op allerlei baantjes gaan solliciteren, dit zonder veel succes. Ik moest een baan hebben omdat mijn uitkering afliep en ik daardoor zonder inkomen zou komen te zitten. Toen dook daar op een dag een klantcontactvacature op. Daar had ik dus helemaal geen zin in, weer werken in zo’n belfabriek. En ik had al ervaring dus ik kon het weten, dacht ik toen. Maar ja, ik moest wel. Ik heb echt met tegenzin gesolliciteerd, terwijl ik het werk zelf, het helpen van mensen, wel heel leuk vond. Ik mocht op gesprek komen en werd ook aangenomen. Toen ik eenmaal begon kwam ik al snel op mijn oordeel terug. Het hele belfabriek-etiket ging totaal niet op! Vooral doordat ik in het verleden veelal koude outbound heb gebeld, dus meer de sales kant, in plaats van inbound, wat meer de klantenservice kant is. Daardoor is er een heel ander soort sfeer met ook minder werkdruk. Sinds dag één ben ik nooit meer met tegenzin naar m’n werk gegaan. Dat was dus hier, bij VANAD.”

En wat doe je allemaal bij VANAD?

“In april 2016 ben ik voor VANAD bij Simpel in Amsterdam begonnen als eerstelijnsmedewerker. VANAD nam toen de klantenservice over van een ander bedrijf, en wij waren de eerste groep klantcontactmedewerkers van VANAD. Kort daarna werd ik gevraagd om als vraagbaak te fungeren. Ook backoffice werkzaamheden heb ik opgepakt. Eind 2016 heb ik de overstap gemaakt naar Senior Medewerker, waarbij ik verantwoordelijk werd voor de social media werkstroom en de bijbehorende trainingen en begeleiding van nieuwe medewerkers. Toen mijn teamleider afgelopen augustus de overstap maakte naar een ander project, vroeg mijn CCA (Customer Contact Advisor) Mike Smits of ik hem zou willen vervangen. Dat zie ik echt als de pluim op mijn loopbaan bij VANAD en überhaupt op mijn nieuwe start binnen de klantcontactbranche. Ik werd dan wel afgekeurd jaren geleden, ik heb nu het tegendeel bewezen!”

Dat kun je wel zeggen! Wat vind je het leukste aan je baan?

“Het leukste vind ik het om mensen in mijn team te motiveren om werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren. Hierbij gaan we dan samen ook na wat ze meebrengen uit vorige ervaringen, en wat daarvan ze wel, of juist niet meer moeten doen. Op dit moment zijn we ook bezig om er een meer zelfsturend team van te maken, waarin iedereen meer verantwoordelijkheid heeft. Bijvoorbeeld door medewerkers zelf de werkstromen die ze oppakken uit te laten zoeken. Mensen in hun kracht zetten: dat vind ik leuk.”

Waar heb je zelf het meest van geleerd?

“Dat je nooit te oud bent om te leren. Dat maak ik persoonlijk nog elke dag mee, al ben ik ondertussen alweer 39 jaar oud. Maar dat hoef je er niet in te zetten hoor! Ik heb het Rising Star traject doorlopen en ga binnenkort van start met het Train de Trainer programma, waar ik super veel zin in heb! Dat ik daarvoor geselecteerd ben, heb ik ook weer aan mijn CCA te danken.”

Blijkbaar doe je toch echt iets goed!

(lachend) “Blijkbaar wel!”

Welk klantcontact moment staat jou het beste bij?

Zonder aarzeling heeft Remco het antwoord. “Dat was hier bij VANAD, helemaal in het begin. Een mevrouw belde over een hele hoge factuur, waarvan ze niet begreep hoe dat was gekomen. Uiteraard gaf ik aan even met haar mee te kijken. Al vrij snel kwam de oorzaak aan het licht: mevrouw had contact met veel premium SMS-lijnen en belde vaak met 0900-nummers. Héél vaak. Na een snelle Google Search werd ook al snel duidelijk wat dit voor gesprekken waren geweest. Medium Paul was de boosdoener. Niks ten nadelen van waarzeglijnen, maar dat dit niet binnen de onbeperkt bellen en SMS-bundel viel, dat kon ze helaas moeilijk bevatten. Gelukkig heb ik haar de situatie uit kunnen leggen en ook rustig kunnen krijgen, want het ging wel om een factuur die in de duizenden euro’s liep. Dat moment is me erg goed bijgebleven.”

Wat doe je op dit moment naast VANAD?

“Mijn vriendin en ik hebben vorig jaar een dochtertje gekregen, dus veel van mijn vrije tijd gaat daar naartoe. Ze begint net te kruipen en gaat dus het hele huis door. Echt genieten! Verder ben ik vanzelfsprekend ook een echte film gek, wat natuurlijk met mijn achtergrond te maken heeft. Zelf acteren staat tegenwoordig op een laag pitje. Ik heb op dit moment m’n commitment aan VANAD afgegeven. Maar in de toekomst lijkt het me mooi om dit wel weer wat meer te kunnen oppakken.”

Niet op de zaken vooruit lopen, de toekomst vraag komt nu pas! Hoe zie jij die voor je?

“Over het algemeen ben ik toch altijd wel voorzichtig met mijn antwoord op die vraag. Na mijn herseninfarct sta ik stevig met beide benen op de grond. Je weet nou eenmaal niet wat er morgen gaat gebeuren, dat heb ik zelf ervaren. Ik ben op dit moment in ieder geval erg blij hier! Ik heb leuk werk en leuke collega’s. Om toch een blik proberen te werpen op de toekomst: ik zie mijzelf wel weer de trainerskant opgaan binnen VANAD. Het Train de Trainer programma begint in maart. Gedurende 7 sessies lang zal ik dan elke donderdag in Capelle op de VANAD campus te vinden zijn. Als dit artikel volgende week gepubliceerd wordt ben ik daar zelfs al mee begonnen. Ik zeg: kom maar op!”

Ook werken voor een bedrijf waar het belfabriek stigma absoluut niet aan de orde is? Waar je verschillende doorgroeimogelijkheden hebt en je op vele verschillende locaties aan de slag kunt gaan? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina, of stuur een mail naar recruitment@vanadgroup.com!

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!