De reis van je leven bepaal je zelf, jij bent AanZet

De quote “Sometimes it’s the journey that teaches you a lot about your destination” is voor onze Lindsey op het lijf geschreven. Ze droomde van een leven als stewardess, volgde daarvoor de opleiding toerisme, maar tijdens haar reis bewandelde ze een nieuw pad. 

Lindsey, vertel eens. Wat wilde jij vroeger later worden?
“Ik heb toerisme gestudeerd, omdat ik stewardess wilde worden. Door vliegangst heb ik die droom laten varen en ben ik in plaats daarvan 7 maanden gaan werken in het animatieteam van een hotel op Mallorca. Op mijn 20e studeerde ik af en had ik mijn vliegangst inmiddels overwonnen. Stewardess zijn was niet zo mooi als ik er zelf van had gemaakt. Reizen vind ik leuk, maar dan liever met vriendinnen. Nadat ik terugkwam uit Mallorca ben ik bij een reisbureau gaan werken, leuk om met klanten mee te fantaseren en reizen samen te stellen en te regelen.”

Hoe zag jouw leven voor VANAD eruit? 
“Tussen het reisbureau en VANAD in heb ik jarenlang bij Eneco gewerkt. Toen klanten niet meer naar het reisbureau kwamen, omdat ze online zelf hun reizen gingen boeken, werd het saai. Via een vriendin ben ik bij de klantenservice van Eneco binnengekomen. Daar groeide ik door als telefonisch accountmanager voor het MKB, dat heb ik vijf jaar met veel plezier gedaan. Tijdens mijn zwangerschap kwam er helaas een einde aan mijn contract. Ik ben twee jaar thuis gebleven om voor mijn dochtertje te zorgen, daarna kwamen de muren op mij af. Het was tijd om weer aan de slag te gaan.”

Welke reis heb je tot nu toe afgelegd bij VANAD? 
“Vier jaar geleden solliciteerde ik bij VANAD voor klantenservice medewerker Sunweb, wat mooi aansloot bij mijn toeristische achtergrond. Uiteindelijk ben ik gestart bij Ben, ik begon met e-mail en groeide na een half jaar door als floorwalker en vervolgens naar de backoffice. Toen ik ook trainingen mocht gaan geven, is mijn trainershart gaan kloppen. Door het rising star en het train de trainer traject heb ik me daar in kunnen ontwikkelen. Toen er een vacature voor trainer bij VANAD Academy vrijkwam heb ik getwijfeld: Ben ik wel goed genoeg? Gelukkig heb ik gesolliciteerd, want sinds september vorig jaar maak ik deel uit van het team.”

Wat is jouw mooiste ervaring als trainer?
“Dat is voor mij het Aanzet-traject, waarbij we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt opleiden tot klantenservicemedewerker. Ze hebben een rugzak, daar heb ik affiniteit mee. Ik weet hoe het is om niets te hebben. Mijn doel is om ze te motiveren, patronen te doorbreken en ze het gevoel te geven dat ze ertoe doen. Inmiddels hebben we al 100 mensen getraind. Het geeft zo’n goed gevoel om van een deelnemer te horen: “In zes jaar ben ik nog nooit zo gelukkig geweest als vandaag.” Ze bedanken mij, maar ze hebben het zelf moeten doen. Ik leer ook veel van hen. Het is echt mensenwerk.”

Hoe kijk je terug op je reis so far? 
“Ik heb lang met de vraag rondgelopen wat wil ik later worden als ik groot ben, maar ik ben waar ik moet zijn. Elke dag is uitdagend en elke dag leer ik iets nieuws over mezelf.”

Wil jij net als Lindsey je roeping vinden? Kijk dan op onze vacaturepagina om jouw reis bij VANAD te starten!

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!