DPD is Brexit ready, en jij?

Deal or no deal-Brexit? Of Verenigd Koninkrijk de EU uitstapt of niet, houdt de gemoederen flink bezig. Niemand weet wat er gaat gebeuren, maar de impact en de gevolgen van Brexit op ondernemers en hun klanten kunnen groot zijn. DPD Pakketservice weet er alles van. Zij zijn ‘Brexit ready’. We hebben Marjorie Damen, Customer Experience Manager DPD, de ins en outs rondom Brexit gevraagd.

Wat betekent de Brexit voor DPD?
Brexit heeft enorm veel impact op het succesvol blijven verzenden van pakketten van en naar het Verenigd Koninkrijk. Dagelijks laten wij een groot aantal pakketten van en naar het Verenigd Koninkrijk vervoeren. Als zij uit de EU stappen, ontstaat er een landsgrens, met als gevolg dat pakketten via de douane moeten worden ingeklaard. Dan gaat er veel veranderen, denk daarbij aan zaken zoals het beschikbaar hebben van de juiste data, veranderende aanlevertijden en leadtimes en douaneformaliteiten. Hiervoor is de hele organisatie ingezet om de Verenigd Koninkrijk pakketten snel en efficiënt af te handelen. Niemand weet wat er gaat komen, maar afwachten is voor ons geen optie. Wij zijn voorbereid op alle mogelijke scenario’s.”

Voorbereidingen treffen is essentieel. Afwachten is geen optie, dan ben je te laat.

Wat heeft DPD tot nu toe gedaan voor Brexit?
We hebben Brexit-scenario’s uitgedacht en uitgewerkt. Daar komt veel bij kijken. Er zijn mensen opgeleid, er is in onze nieuwe hub in Eindhoven ruimte aangebouwd, extra processen en IT ingericht en een douaneteam gerealiseerd. Er is ook een betrouwbaar betaalplatform geïntegreerd zodat onze klanten veilig de btw en invoerrechten kunnen betalen. Onze klanten zijn in deze hele transitie meegenomen en pro-actief benaderd met Brexit informatie. Het is ook belangrijk om hen bewust te maken en voor te bereiden op Brexit. We zijn er klaar voor.

Wij zijn op alle scenario’s voorbereid, zodat onze klanten pakketten vanuit en naar het Verenigd Koninkrijk kunnen blijven versturen en ontvangen.

Wat betekent Brexit voor de klantenservice van DPD?
Samen met VANAD hebben we speciaal voor Brexit nieuwe teams opgeleid om de vragen van klanten en ontvangers goed te kunnen beantwoorden en ze daarin te adviseren. Er zijn andere processen en systemen van toepassing, dus houden we Brexit gerelateerde vragen liever gescheiden van onze reguliere klantenservice. Beide hebben de juiste focus en aandacht nodig. In de aanloop naar het Brexit-besluit zijn er genoeg andere werkzaamheden, maar het kan zomaar zijn dat over een aantal dagen Brexit een feit is. Daar hebben we op voorgesorteerd.

Doe je zaken met Engeland? Dan kan de Brexit ook impact op jouw organisatie hebben. Bekijk de informatie op de Brexit-pagina op dpd.nl en doe er je voordeel mee.

Heb je vragen over Brexit en het verzenden of ontvangen van pakketten uit het Verenigd Koninkrijk? Neem dan contact op met onze klantenservice via brexit@dpd.nl of 085-0022320.

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!