Happy People, Happy Customers!

Dat de toekomst digitaal is, staat als een paal boven water. Tegelijkertijd is de vraag naar persoonlijk contact groter dan ooit en worden de verwachtingen van consumenten steeds hoger. Direct een antwoord, vandaag besteld morgen of zelfs vandaag in huis, eenvoudig producten omruilen of retourneren. Processen moeten optimaal zijn om aan deze verwachtingen te voldoen. Maar waar blijft die menselijkheid in de snel veranderende wereld van technologie? Wat is de ideale combinatie tussen technologie en menselijke benadering? Hoe zorg je er voor dat de EX (Employee Experience) het verschil gaat maken in CX (Customer Experience)?

Bij VANAD hanteren wij onze ‘Happy People – filosofie’ al vanaf onze oprichting in 2005. Onze medewerkers zijn het allerbelangrijkste binnen onze organisatie, toen, nu en in de toekomst. Hard werken, plezier hebben en het beste uit jezelf halen om het beste werk te leveren, is bij ons kenmerkend. Niets smaakt beter of is stimulerender dan samen werken aan succes. Onze bedrijfscultuur is samen te vatten in ons anagram FORWARD:

Fun – Ontwikkeling – Respect – Waardering – Aandacht – Resultaat – Daadkracht

Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling staat voor Happy People. Door middel van onze VANADFit community geven wij vitaliteit een nog mooiere plek binnen de organisatie. Hier delen wij workouts, recepten en vitaliteit tips!

Het VANAD DNA

Het toetsen en evalueren van het DNA in het selectie­proces is de eerste sleutel naar een succesvol partnership met onze medewerkers. Het creëren van engagement is daarnaast een essentieel onderdeel. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, ie­mand betrekken en verantwoordelijkheid geven binnen het project om de klantervaring steeds naar een hoger niveau te tillen, zorgen voor commitment, loyaliteit en uiteindelijk een zeer laag verloop.

Met de invoering van de wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) hebben wij nog meer betekenis gegeven aan onze ‘Happy People – filosofie’. Wij kiezen ervoor om al onze medewerkers vanaf de start van hun dienstverband een onbepaalde tijd contract met een vaste urenomvang aan te bieden. Belangrijk, want dit biedt medewerkers de kans om zich te ontwikkelen, voor langere termijn aan VANAD te binden én zekerheid dat zij ook op lange termijn verzekerd zijn van waardevol werk.

Vanaf januari 2021 is VANAD Engage overgestapt op de nieuwe CAO Facilitaire Contactcenters. De afgelopen jaren heeft VANAD zich bewust niet aangesloten bij vorige CAO’s. Onze arbeidsvoorwaarden waren altijd gebaseerd op de CAO, maar vaker juist wat gunstiger voor onze klantexperts. Met de voorwaarden in de nieuwe CAO zijn wij erg blij. En ook onze medewerkers zijn blij, 99% heeft direct akkoord gegeven op deze nieuwe CAO.

Met focus op het thema verloop hebben we zoals in onderstaande grafiek weergegeven ons verloop significant weten terug te dringen; Daarbij zien wij dat mensen ook gemiddeld langer in dienst zijn en dat dit blijft stijgen.

Tevreden medewerkers

Uit het medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO) dat wij elke maand houden, komt naar voren dat medewerkers voor VANAD willen blijven werken, omdat zij zichzelf binnen VANAD kunnen (door)ontwikkelen, er een goede onderlinge sfeer is en VANAD leuke bijeenkomsten en evenementen organiseert. In de maandelijkse MTO’s vragen wij pro-actief of medewerkers ervaren dat wij iets met hun feedback gedaan hebben. Zelfs tijdens het afgelopen jaar waarbij iedereen vanuit huis werkt blijven onze medewerkers ons gemiddeld een 8 geven en in Duitslands zelfs een 8,8. Daar zijn wij trots op!

Blije medewerkers zorgen voor blije klanten. Werkgevers focussen zich op een positieve medewerkersbeleving om zich te onderscheiden, en dat lukt: de gemiddelde EX in Nederland laat een stijgende lijn zien. “Medewerkers bij VANAD worden gezien als mens, met hun eigen individuele ontwikkelingen, talenten en privélevens.” zegt Gaby Bingley, Teamleider HR Office & HR Business Partner bij VANAD.

Door onze medewerkers continu te inspireren, uit te dagen en te ontwikkelen, dragen wij bij aan een prettige werkomgeving, innovatie en ontwikkeling. Wij zijn ervan overtuigd dat gemotiveerde medewerkers resulteert in blije klanten en goede resultaten!

Wil je meer weten over onze Happy People – filosofie en hoe wij onze mensen binden en boeien? Neem dan contact op met Inke Lunenberg via inke.lunenberg@vanadgroup.com of via 06-46290217.

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!