Happy people; ook vanuit huis

Inmiddels werkt vrijwel iedereen vanuit huis. Wat doet dit met ons lichaam en onze geest? Bij VANAD zijn wij altijd in beweging, zo houden wij onze medewerkers VANADFit. Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling doen wij alles voor Happy People. Door middel van onze VANADFit community geven wij vitaliteit een nog mooiere plek binnen de organisatie. Hier delen wij workouts, recepten en vitaliteit tips!

Het thuiswerken heeft natuurlijk een impact op ons lichaam. Een heel belangrijk aspect hiervan is jouw thuiswerkplek. Waar werk je? Hoe werk je? Hoe belast je jouw lichaam? Wij geven je een aantal tips om hier beter mee om te gaan:

  1. Zorg voor een goede werkplek. Belangrijk is dat je een rustige omgeving hebt, maar belangrijker nog is dat je comfortabel kunt werken. Je kunt je dus afvragen of een hele dag aan de keukentafel zitten de beste optie is. Lees hier meer over een ergonomische werkplek.
  2. Voorkom dat je de hele dag zit. Sta zo nu en dan even op, doe wat korte rek- en strekoefeningen en loop bijvoorbeeld in je pauze even een rondje.
  3. Vaak is rugpijn een van de eerste klachten die voelbaar is bij een slechte werkplek. Mocht je hier last van krijgen, zoek dan jouw leidinggevende op en kijk samen hoe je jouw werkplek kan verbeteren.
  4. Blijf goed zorgen voor je lichaam. Voor de een zal dit misschien wat natuurlijker gaan dan voor de ander, maar heb jij bijvoorbeeld fruit in huis en wat drink je gedurende de werkdag? Kies je voor koffie of kies je voor een energiedrankje om wakker te worden ’s ochtends? Drink je de hele dag door water of zet je liever een glas cola naast je? Eet fruit en groente, want je lichaam heeft behoefte aan deze vitamines. Drink daarnaast voldoende water.

Mentale gezondheid

Ja, de mentale gezondheid is ook gezondheid. We zullen het waarschijnlijk allemaal wel herkennen: hoe ga ik om met huisgenoten, kinderen en/of partners tijdens werk? Hoe zorg ik ervoor dat ik werk en privé gescheiden blijf houden? Hoe blijf ik in contact met mijn collega’s en leidinggevende? Hoe kan ik omgaan met de stress? Allemaal hele relevante vragen. Hieronder een aantal tips om thuiswerken te vergemakkelijken:

  1. Zorg voor structuur, je lichaam is er gek op. Sta dus niet 5 minuten van tevoren op, maar gebruik de reistijd die je nu niet hebt om even rustig wakker te worden, te douchen en een ontbijtje voor jezelf te maken. Bepaal voor jezelf ook een duidelijke start- en eindtijd van je werkdag en vergeet hierbij niet een lunch in te plannen. Zo is het voor je collega’s ook duidelijk, wanneer jij wel bereikbaar bent en wanneer niet. Zodra je eindtijd is bereikt, sluit de werkdag dan ook echt af en maak je hoofd even leeg, dit leidt uiteindelijke tot een hogere productiviteit.
  2. Zorg voor een duidelijke werkplek. Werk bij voorkeur in een andere ruimte dan waar je daarna ook je vrije tijd doorbrengt. Doe je dit wel, zorg er dan voor dat je alles wat met werk te maken hebt opruimt aan het einde van de dag; Leg je werktelefoon weg, ruim je laptop op en trek indien mogelijk de deur van het kantoor achter je dicht. Zo zorg je ervoor dat je hoofd ook echt uit staat en niet steeds getriggerd wordt door elementen van je werk.
  3. Let op jezelf en bewaak je eigen grens. Van nature zijn mensen hele veerkrachtige wezens; we kunnen vaak veel meer aan dan dat we zelf denken. Dit kan ook een valkuil zijn voor sommigen. We vergeten dan onze mentale gezondheid. Pak voor jezelf eens een keer 10 minuten, op een rustige en ontspannen plek en vraag eens aan jezelf hoe je er nu voorstaat.
  4. Pak vooral de positieve aspecten op en zie de negatieve kant als leermomenten. Je brein werkt veel beter met positieve gedachtes. Besef ook dat je je gedachten niet bent, maar ze slechts hebt. Niet de gebeurtenis, maar jouw reactie op de gebeurtenis bepaalt het resultaat!

Wil je meer weten over onze happy people filosofie en hoe wij onze mensen binden en boeien? Neem dan contact op met Inke Lunenberg via inke.lunenberg@vanadgroup.com of via 06-46290217

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!