Het binden en boeien van medewerkers

De rollen op de arbeidsmarkt zijn omgedraaid. Vroeger solliciteerde je zelf bij een bedrijf, nu moeten bedrijven ervoor zorgen dat mensen bij ze willen solliciteren én dat ze zich aan de organisatie willen verbinden. VANAD werkt al jaren volgens de “Happy People” filosofie. Wij werven geen algemene medewerkers, maar klantexperts die passen bij onze partners en die ook het VANAD-DNA in zich hebben. Doordat wij steeds vaker in hybride modellen werken (de combinatie tussen managed insourcing én outsourcing en/of Work From Home), spreiden wij de wervingsregio verder uit, waardoor wij minder last hebben van eventuele (al dan niet regionale) krapte op de arbeidsmarkt. 

Excellente klantbeleving begint bij de medewerkers. Het toetsen en evalueren van het DNA in het selectieproces is de eerste sleutel naar een succesvol partnership met onze medewerkers. Het creëren van engagement is daarnaast essentieel. Dit doen wij op veel verschillende manieren. Wij organiseren interessante workshops en gave (tegenwoordig virtuele) feesten en het is minstens zo belangrijk om goed naar iemand te luisteren en iemand een veilig en welkom thuis te geven binnen het team en onze ‘VANAD-familie’. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, iemand betrekken en verantwoordelijkheid geven binnen het project om de klantervaring steeds naar een hoger niveau te tillen, zorgen voor commitment, loyaliteit en uiteindelijk een zeer laag verloop. Onze “Happy People” filosofie in combinatie met onze FORWARD-kernwaarden (Fun, Ontwikkeling, Resultaat, Waardering, Aandacht, Respect en Daadkracht) borgen het DNA van onze organisatie.  

Personal moving forward plan
Alle trainingen voor VANAD-medewerkers worden gemaakt door VANAD Academy en VANAD Academy Certified TrainersZowel klassikale trainingen als e-learnings. Naast de ‘standaard’ trainingen hebben wij ook ontwikkelprojecten waarbij medewerkers hun ontwikkeling en verantwoordelijkheden kunnen uitbreiden naar bijv. Junior Teamleider.  

Een project voor talenten met ambities. Een persoonlijk leiderschapstraject waarbij de focus ligt op de persoonlijke krachten en talenten van de persoon met de mogelijkheid om op een diepere laag contact te maken met de organisatie, verschillende personen en afdelingen en nieuwe vaardigheden. Hierdoor kan de deelnemer zichzelf doelgerichter ontwikkelen binnen onze organisatie. Doel van het project is om onze medewerkers door te laten groeien tot teamleider; een verdieping op vakkundigheid en zakelijke doelstellingen, met extra aandacht voor persoonlijke motivatie, teamdoelen en verschillende leer- en coaching methodes. Om een lerende organisatie te blijven worden de programma’s ondersteund vanuit key spelers van VANAD door het gastsprekersprogramma.  

Daarnaast verzorgt de VANAD Academy ook op maat gemaakte trainingen voor andere rollen binnen en buiten VANAD. Voorbeelden hiervan zijn persoonlijke coaching met NLP (Neuro Linguïstisch coaching) en mBIT (Multiple Brein Integration technique) trainingen. 

Learning by GoodHabitz 

Als aanvulling zijn wij begin 2020 een samenwerking aangegaan met GoodHabitz, een platform waar al onze medewerkers door middel van 130 e-learnings zichzelf kunnen ontwikkelen op allerlei gebieden die verder gaan dan ons werk gebied. Het is een platform waar je jezelf zowel op professioneel vlak als persoonlijk vlak kunt ontwikkelen. Medewerkers kunnen op eigen tempo iedere training maken. “Door de eerste stap te nemen om aan jezelf te werken zet je gelijk een stap in de goede richting. Je leert niet alleen wat het inhoudt, maar je leert ook hoe je het toe kunt passen op jouw leven of op je werk. Elke training die je doet is als het ware een eye-opener”, aldus een medewerker. 

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Inke Lunenberg via inke.lunenberg@vanadgroup.com of via 06-46290217 

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!