Het Engage AanZet traject vanuit trainers perspectief.

Bij Engage vinden wij het belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Dit doen we sinds 2018 met ons AanZet traject. Samen met verschillende partners bieden we werkzoekenden een inspirerend leerprogramma mét het KSF branche certificaat, zodat ze klaar zijn voor hun eerste baan in klantcontact. Lees hieronder waarom het traject voor trainer Lindsey zo belangrijk is.

“Het maatschappelijk belang heb ik altijd erg belangrijk gevonden, maar vooral heel normaal.” Opgroeien in een echte volksbuurt heeft daar vast mee te maken gehad. Als klein meisje opgroeien met mensen over de hele wereld. Stel je het volgende eens voor; het buurmeisje van Marokkaanse afkomst die gaat trouwen. De Turkse buurvrouw die iets te enthousiast een mega hoeveelheid pides gebakken heeft. De Arubaanse buurvrouw die iedere zomer zelfgemaakte ijsjes uitdeelde of gewoon thuis een verjaardag vieren op z’n Kaapverdiaans. Ik heb met de paplepel ingegoten gekregen dat een ieder ongeacht afkomst, religie, geaardheid gelijk is. Met zelf een Hollandse moeder en een Kaapverdiaanse vader heb ik altijd van beide culturen mogen genieten en ontdekken. Dit maakt mij in dit opzicht een wereldbewoner.”

“Ik werk graag met mensen met vele verschillende achtergronden en zit dan ook op mijn plek bij het AanZet traject. Voor mij als trainer vind ik het fijn dat iedereen een kans verdient op de arbeidsmarkt. Hoe groot het gat ook is of lijkt. Als de wil er is, is er vrijwel altijd een weg naar succes. En ik mag daar een handje bij helpen. Hoe ik dit doe is niet altijd in woorden te beschrijven. Vooral oordeel-loos luisteren helpt of soms heel simpel iemand een stem geven. Wij mensen willen gezien en gehoord worden. Doordat vele in een totaal of gedeeltelijk isolement geraakt zijn door de afstand tot de arbeidsmarkt begint het vaak met de simpele vraag; hoe gaat het met je?

Vaak heb ik gedacht waarom voor mij het AanZet als trainer zoveel waardering geeft. Het antwoord hierop is dat ik iedere training opnieuw iets nieuws leer. Over het menselijk gedrag over de maatschappij met al zijn nukken, maar vooral ook over mijzelf. Een heerlijke spiegel die ik voorgehouden krijg. Dit helpt mij dan weer met de daaropvolgende training.“

Steek jij je hand op of houd jij je hand op?

“Voor het traject zijn mijn collega’s en ik op zoek naar de mensen die heel graag weer aan de slag willen. Aan de slag willen met zichzelf, maar vooral om weer iets te betekenen op maatschappelijk gebied. Wij willen ervoor zorgen dat de drempel naar het werken zo laag mogelijk gemaakt wordt. Met het AanZet traject zorgen wij ervoor dat zij een compleet nieuw of een al bekend vak leren. Het behalen van een officieel erkend branche certificaat van de Klantenservice Federatie Nederland is the icing on the cake.”

“Wij weten op persoonlijk vlak en uit werkervaring hoe het is om in een situatie te zitten welke uitzichtloos lijkt. De maatschappelijke of sociale druk om weer aan het werk te gaan. Het zelf saboteren oftewel zelf de beren op je weg creëren waardoor het zoeken naar een baan of de stap te nemen naar een sollicitatie een enorme stap is. Wij halen graag die angst weg door te zijn wie wij zijn. Door mens te zijn!”

Deelnemen aan AanZet?

Wanneer je zelf een afstand hebt tot de arbeidsmarkt, kun je het AanZet programma bespreken met je arbeidsbemiddelaar, jobcoach of de gemeente. Wanneer zij een goede match zien, kunnen ze contact opnemen met Engage.

Ondersteunt jouw organisatie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zou onze AanZet aanpak een extra mogelijkheid zijn voor jouw kandidaten? Neem contact met ons op en laten we dan eens verder praten om een mogelijke samenwerking te bespreken!

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!