Het verschil maken tijdens de sollicitatie

VANAD Engage is een ondernemende organisatie met verschillende klantenservice projecten. Voor onze mensen betekent dit dat zij mensen vooruit helpen door het echte gesprek aan te gaan. Daarbij vinden we het natuurlijk belangrijk dat iedereen doet wat hij of zij leuk vindt en bij hen past. Ontdek welke sollicitatie tips Simone, recruitment manager, onze klantexperts geeft over het sollicitatieproces.

Het sollicitatieproces

“Via onze website solliciteer je uiteraard door o.a. een CV te uploaden; een samenvatting van jouw loopbaan. Hiermee zien we of iemand past bij de ons en het project waar ze voor solliciteren. Het geeft ook inzicht in hoe zij kunnen bijdragen aan het geheel. Een werkgever ziet veel CV’s voorbijkomen. Met een opvallend CV zorg je dat jij onthouden wordt!” Op onze werkenbij-website geven wij tips over het schrijven van een cv. Check het hier.

“Een goede voorbereiding is het halve werk. Een belangrijke tip aan iedereen is dan ook om je goed voor te bereiden op een gesprek. Probeer je te onderscheiden van anderen. En stel vragen. Er is altijd voldoende tijd om vragen te stellen. Kom daarnaast op tijd en draag je breedste glimlach te dragen.” Meer tips vinden onze sollicitanten hier?

Leuk allemaal, maar wat doet VANAD Engage om ervoor te zorgen dat de sollicitant zich welkom voelt?

“Bijna ieder bedrijf heeft een tekort aan personeel en de arbeidsmarkt wordt steeds krapper. Het is ook aan ons om hen te boeien en te binden. Een sollicitatie werkt twee kanten op, want ook wij solliciteren als bedrijf bij de sollicitant. Bij Engage stellen wij ook onszelf continu de volgende vragen: Krijgt iedereen tijdens de sollicitatie een goed beeld van Engage? Is Engage of de partner waarmee zij komen te werken wel het bedrijf waar zij willen werken? De sollicitant is ook onze klant, dus aan ons om te laten zien waarom zij wel voor ons moeten kiezen! 😊

Een klikgesprek is een essentieel onderdeel van het sollicitatieproces. Kennismaken met de leidinggevende en/of de opdrachtgever, een kijkje nemen op de werkvloer, toekomstige collega’s ontmoeten, etc.”

Van hi naar hired

“Onze mensen zijn het allerbelangrijkst. Als iemand bij ons aan de slag gaat, willen we dat ze lekker in hun vel zitten op de werkvloer. Met een Personal Moving Forward Plan kijken we waar ze nu staan, waar de ambities liggen (zowel binnen als buiten ons bedrijf) en waar zij het verschil kunnen maken. Door naar de mens achter de functie te kijken, kunnen we naast de gebruikelijke werkzaamheden samen werken aan een volgende stap.

Iedereen bij VANAD Engage heeft zijn eigen verantwoordelijkheid, we hanteren verschillende werktijden en we werken samen voor mooie klanten. Leuke collega’s maken het plaatje compleet. Wij houden van de uitdaging en dagen iedereen graag uit om voorop te (blijven) lopen.”

Benieuwd naar vacatures binnen de klantenservice? Neem eens een kijkje op onze werken bij VANAD Engage website.

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!