hi, let’s talk … over privacy

Vandaag, 28 januari, is het Europese dag van de privacy. Bij Engage behandelen wij dagelijks tienduizenden contacten voor verschillende partners en hebben wij te maken met klantgegevens die worden verwerkt. Privacy blijft actueel, dus goed om daar nog eens aandacht aan te besteden.

De consument is iemand die zoekt, vindt en koopt wanneer, waar en hoe het hem of haar uitkomt. Er zijn talloze communicatie- en distributiekanalen waar consumenten gretig gebruik van maken en daarmee gebruikersgegevens achterlaten. Het gebruik van deze data kan in strijd zijn met de privacy van mensen. Voor organisaties is het moeilijk om al deze klantdata, verkregen via verschillende wegen, adequaat te verwerken. Mede hiervoor is de Wet Bescherming Persoonsgegevens in het leven geroepen.

Klantdata in veilige handen
Bij Engage streven we naar het bieden van meerwaarde voor klanten. Een voorwaarde voor een optimale klantervaring is dat er voldaan wordt aan de klanteisen. Vertrouwen van klanten wordt gewonnen door dienstverlening aan te bieden die voorspelbaar is, continu van hoge kwaliteit en waarbij de klantdata in veilige handen is. Dat kan uitsluitend met de hoogste standaarden van informatiebeveiliging. Met onze ISO 27001 certificering voldoen wij aan de wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging.

Wij behandelen dagelijks tienduizenden contacten voor verschillende partners en hebben te maken met klantgegevens die worden verwerkt. Ieder klantcontact bevat een schat aan waarde om de klantervaring, klantprocessen en bedrijfsresultaten te verbeteren. Deze gegevens gebruiken we om te koppelen aan data en de operationele stuurinformatie zoals afhandeltijden en de klanttevredenheid (NPS, CSAT).  Dit geeft ons weer 100% inzicht in klantcontact. Data die we gebruiken om een hogere kwaliteit service te verlenen.

Met goede datakwaliteit kun je namelijk een uniforme beleving voor de klant over al je kanalen geven. Of hij nu in contact treedt via WhatsApp, Facebook, de website of met een ouderwets telefoontje: alle medewerkers beschikken op elk moment over een accuraat, compleet, correct en uniek beeld van de klant. Hierdoor kun je contact dat geen waarde toevoegt elimineren of digitaliseren en blijven je medewerkers beschikbaar voor het contact waarin zij het verschil kunnen maken.

Medewerkers trainen
Het gaat om de persoonsgegevens van klanten én van onze medewerkers. Het is dus van belang dat wij niet alleen de klantgegevens, maar ook de medewerker gegevens goed beschermen. Onze dienstverlening is alleen mogelijk met informatie en informatiesystemen. Het is nodig om deze te beveiligen tegen verstoringen, zodat de kwaliteit van onze dienstverlening niet in gevaar komt.

Binnen Engage werken wij met e-learning Privacy en Security. In de e-learning willen we bereiken dat iedereen weet wat het belang van informatiebeveiliging is en dat elke medewerker telt om onze gegevens optimaal te beschermen. Zeker in deze tijd, waarin het belang van digitalisering en thuiswerken enorm is. Het blijft belangrijk om veilig online te werken.

Bij Engage draagt iedereen bij aan de informatieveiligheid. Zeker bij informatiebeveiliging geldt: het systeem is zo sterk als de zwakste schakel. Het is daarom van belang dat iedereen op de hoogte is hoe je veilig werkt en dat gedragsregels opgevolgd worden. Informatiebeveiliging & privacy draagt bij aan Happy People en Happy Customers!

Wil jij ook meerwaarde voor jouw klant en meer inzicht krijgen in jouw data? Neem dan contact op met Inke Lunenberg via inke.lunenberg@vanadgroup.com of 06 – 46 29 02 17

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!