Ik werk bij VANAD met passie

De goedlachse Yahya, familieman met passie voor klantcontact en ICT, werkt 2,5 jaar bij VANAD Engage als brand representative voor internationale opdrachtgevers. Hoewel klantcontact een compleet nieuwe wereld voor hem was toen hij begon, ziet hij nu de meerwaarde voor zijn carrière: “Klantcontact skills zijn ook van belang bij ICT. Ik werk hier met veel plezier en weet zeker dat klantcontact mij helpt bij mijn droombaan als ICT-er!”

Yahya, vertel eens! Hoe zag jouw leven voor VANAD eruit?
“Op mijn 20e ben ik van Marokko naar België verhuisd voor mijn ICT-studie. Daar heb ik ook jarenlang als ICT-er gewerkt. Een aantal jaren geleden ben ik naar Nederland verhuisd voor de liefde. Inmiddels zijn we getrouwd en de trotse ouders van een zoon van zeven maanden. Zij zijn mijn alles! Omdat ik tijdens mijn werk altijd Engels sprak, was de Nederlandse taal en het werkgebied nieuw voor mij. Ik wilde vooral zo snel mogelijk aan de slag. De klantenservice is een goede start geweest. Ik doe een hoop werkervaring op en doe altijd mijn best om klanten tevreden te stellen. Voordat ik bij VANAD begon, was mijn perceptie van de klantenservice dat je als klant niet 100% zeker wist of je wordt geholpen. Inmiddels weet ik wel beter. Voor de centrale rol die klantcontact voor bedrijven vervult, is het belangrijk dat je toegang hebt tot alle systemen voor inzicht. Vandaag is klantenservice álles voor een bedrijf; klanten beslissen mede hierdoor of ze klant blijven.”

Wat vind jij het allerleukste aan je baan?
“Ik werk bij VANAD met passie! Wat ik vooral leuk vind, is om klanten te helpen en klantverwachtingen te overtreffen. Bijvoorbeeld als het plaatsen van een online bestelling niet lukt. Dan geef ik de klanten de zekerheid dat ze antwoord krijgen en dat ik voor ze aan de slag ga. Mijn werk is afwisselend: ik sta klanten te woord in verschillende talen (Engels, Frans, Arabisch), voor verschillende projecten werk en soms ook vanuit huis kan werken. Ik ben ook erg blij dat ik zulke aardige collega’s heb. Iedereen is gelijk en staat altijd voor je klaar, zoals een familie.

Wat heb je het meest geleerd van je training?
“Wat ik vooral heb geleerd, is om naar klanten te luisteren. Het is belangrijk om de juiste vragen te stellen en klanten verder te helpen. Wat nieuw voor mij was, zijn rapportages waarmee je inzicht hebt in je prestaties. Complimenten motiveren mij, hierdoor voel ik me gewaardeerd. Ik vind het leuk om positieve reacties te krijgen, zowel van klanten en collega’s als onze opdrachtgever.”

Welk klantcontactmoment staat jou het meeste bij?
“Een oudere dame uit Frankrijk belde voor een aanbieding van een verzorgingsproduct. Omdat haar creditcardbetaling steeds mislukte, kon ze online niet bestellen. Na een aantal alternatieven te hebben gezocht, heb ik haar geadviseerd om contact op te nemen met de bank. Nadat ik later zelf contact met haar zocht, gaf ze aan dat het probleem met de bank was verholpen en graag haar bestelling wilde plaatsen. Omdat de aanbieding inmiddels was verlopen, heb ik speciaal voor de klant de korting opnieuw geactiveerd, met succes. Ze bedankte me wel 3 of 4 keer voor de goede service! Daarna heeft ze mij nog gebeld om te laten weten dat alles goed is gegaan met de levering. Zij blij, ik ook blij! Een goede klantcontactervaring. Elke dag is anders.”

Waar ben je het meeste trots op?
“Allereerst ben ik het meeste trots op mijn zoon van 7 maanden. Ik ben trots op hem en mijn vrouw. Ze zijn mijn leven, ik doe alles voor hen. Elke dag zie ik hem groeien en dat maakt me elke dag weer trots. Ik doe mijn best voor hem om blij te zijn. Daarnaast ben ik trots op mijn werk. Elke keer als ik een klant heb kunnen helpen en verwachtingen heb overtroffen, is mijn dag geslaagd. Klantcontact skills zijn ook van belang in ICT. Je moet geduld hebben, gemotiveerd zijn en positief blijven naar klanten. Ik weet zeker dat klantcontact mij helpt bij mijn droombaan als ICT-er! Nu ben ik in de avonden vooral bezig om mijn Nederlands op hoger niveau te krijgen, en dan wil ik graag verder in ICT. Nederlandse taal mag voor mij geen obstakel zijn om mijn dromen waar te maken.”

Is er nog iets anders dat je graag kwijt wilt?
“Ik vind VANAD Group een goede organisatie, er zijn veel mogelijkheden, doordat het een groot bedrijf is met internationale projecten en veel multinationaliteiten. VANAD stelt haar medewerkers centraal en motiveert medewerkers om hier te blijven. Voor mij een goede ervaring dat er veel kansen binnen het bedrijf zijn om ook buiten de klantenservice door te groeien! Ook een plus zijn de trainingen, waardoor je als brand representative continu blijft groeien in je rol.”

Wil jij ook trots zijn op je werk? Kijk hier voor al onze vacatures.

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!