Innovatie als rode draad

In dienst had hij al drie functies, op 25-jarige leeftijd al verantwoordelijkheid over een grote groep mensen. Als er mogelijke kansen zijn, pakt Radboud ze met beide handen aan. Radboud Heinink is voortdurend in touw en op zoek naar nieuwe inspiratie, ideeën en uitdagingen. 1 juni aanstaande is het alweer 10 jaar geleden dat Radboud begon als Contact Center Manager – Work From Home bij VANAD Group.

Als klant was Radboud al in contact met VANAD en met zijn technische achtergrond en operationele ervaring is hij uiteindelijk gevraagd bij VANAD aan de slag te gaan. “Ik weet nog goed dat er 10 jaar geleden een plaatje geschetst werd waar VANAD heen wilde. Een softwarebedrijf worden, dat is waar VANAD naar toe wilde. En nu, 10 jaar later, werk ik bij QuandaGo (onderdeel van de VANAD Group); een softwarebedrijf wat SaaS CX en Process Automation software ontwikkelt.”

Innovatie is de rode draad van Radboud’s carrière bij VANAD Group. Work From Home, toen enorm innovatief en nu doet iedereen het. “Arnoud Munneke, (mede oprichter VANAD Group) wilde een weddenschap met mij aangaan in mijn 1e jaar. Als de totale omzet met 30% zou stijgen door middel van Work From Home, dan zouden wij gaan skiën. Die uitdaging werd met het team aangegaan… het waren een paar leuke dagen in Val Thorens”, zegt Radboud lachend.

“Work From Home werd een way of working binnen VANAD. Ik heb wel eens gezegd dat ik nooit bij een contact center wilde werken en toen was ik er ineens verantwoordelijk voor. Al snel kwam de vraag om software te ontwikkelen. Een goede leerschool! Aan welke eisen moet een dergelijk platform voldoen om te kunnen innoveren? VANAD Laboratories ontstond uit de IT afdeling van het bedrijf en we startten met de doorontwikkeling van wat toen VANAD Aloha genoemd werd en nu onder de naam QuandaGo Interactions in de markt bekend is. Met het SaaS CX platform kunnen medewerkers zelf bepalen waar ze werken en dus overal klantcontact  werkzaamheden uitvoeren. Medewerkers zijn hierdoor gemotiveerder met kwalitatief hoogwaardig klantcontact als resultaat.”

What’s next!

“Waar een markt is, zie ik kansen.” Radboud houdt er van om mensen te coachen, te motiveren en enthousiasmeren. “Op dat moment zijn wij op zoek gegaan naar een partij die de voorkant van het platform kon bouwen en kwamen wij bij Artificial Industry uit. VANAD Group heeft deze partij uiteindelijk binnen de gelederen opgenomen. Na het bedienen van de logistieke markt met VANAD Connect werd Radboud verantwoordelijk voor Artificial Industry, maar ondertussen kwamen ook de plannen voor het huidige QuandaGo. Vanuit zijn Business Development rol binnen VANAD Group was Radboud steeds betrokken bij de zoektocht hoe data analyse en process automation meer toegevoegde waarde konden gaan leveren in de Customer Experience omgeving.

Een VP of everything wordt hij ook wel genoemd en dat blijkt. Radboud focust zich altijd op de volgende stap. Zelfs privé! Fietsen, auto’s, Italië … alles wat hij aanpakt wordt gemeten en geanalyseerd. Ondernemend. Valt er een model van te maken? Hoe bereik ik mijn doel? Kan het dan beter, sneller, mooier?

“10 jaar VANAD Group. Een hele tijd, maar ik heb mij nog geen moment verveeld. Ik heb zoveel geleerd, heb mensen mogen coachen, motiveren en enthousiasmeren. Ik probeer kansen te zien en deze te toetsen door er met een mijn collega’s mee aan de slag te gaan Ik ben erg blij met de kansen en mogelijkheden die ik steeds weer ontdek en krijg binnen dit bedrijf. Op naar de volgende 10 jaar!”

Voor ons direct een mooi moment om Radboud te bedanken: Radboud, bedankt voor je energie, inzet en ruime blik die ons zoveel moois heeft gebracht, jij maakt ‘keep moving forward’ continu waar!

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!