Kiezen tussen VANAD en je gezin

Na 12 mooie en bewogen jaren gaat onze Ferry VANAD verlaten. Collega’s kennen hem als teamleider van onder andere Ben, maar hij is ook jarenlang het gezicht geweest van onze Academy. In 2016 werkt hij uitgeroepen tot Living Legend voor alle mooie dingen die hij heeft gedaan. De keuze om te kiezen voor een andere werkgever viel hem zwaar. Wij hebben hem gevraagd wat VANAD voor hem heeft betekend en kijken terug op de afgelopen 12 jaar.

Ferry, hoe heeft VANAD jouw leven beïnvloed?
VANAD was voor mij de eerste werkgever die mij de kans gaf om mij te bewijzen. Ik had nog geen ervaring, maar ik was ervan overtuigd dat ik alles kon tot het tegendeel bewezen werd. Ik kreeg dus de kans om dingen te doen die ik nog nooit eerder had gedaan. Dat ging met vallen en opstaan, maar ik ontdekte dat dat mijn leerstijl was

Ik heb in mijn jeugd stabiliteit gemist en had moeite om mij als volwassene zien te redden. Ik was continue op zoek naar waardering en bezig om maar gezien te worden. Ik weet nog goed dat ik in mijn sollicitatiegesprek tegenover Arnoud zat. Hij wist, net als ik, dat ik niet over de juiste competenties beschikte. Maar door mijn goede energie zag hij een ruwe diamant die hij wel kon vormen voor een toen nog beginnend bedrijf.

Wat heeft VANAD jou gebracht?
Door te groeien in de organisatie heb ik vertrouwen gekregen in mijzelf. Ik had dus inmiddels ontdekt dat mijn leercurve bestond uit eerst onderuit gaan, opstaan en weer verder. Dit heeft ook een positief effect op mijn privéleven gehad. VANAD heeft mij de basis gegeven voor het leven dat ik nu leid,  positieve stappen zoals een huis kopen en een gezin stichten zonder de armoede die ik vroeger zelf had

Arnoud is als mijn zakelijke vader. Hij heeft in moeilijke en goede tijden altijd het vertrouwen in mij gehad. Ik ben een chaoot, maar pak alles met beide handen aan. Arnoud zei dan ‘doe maar’, ook al wist hij dat het niet bij mij paste. Hij liet me alles zelf ontdekken.

Omdat VANAD die rol in mijn leven heeft gespeeld heb ik er 2 maanden over gedaan om een keuze te maken of ik wel weg moest gaan. Op papier was de keuze makkelijk; 7 minuten fietsen naar mijn werk, meer tijd met gezin, werk wat precies bij mijn competenties past. Maar na het afstrepen van de voors en tegens kwam ik erachter dat mijn loyaliteit aan VANAD net zo hoog is als aan mijn gezin. Toen ik moest kiezen kwam ik daar pas achter. Dan voelt het verlaten van VANAD als het verlaten van een huis. Deze mannen zijn mijn familie, maar nu is het tijd voor mijn eigen gezin.

Wat laat je achter?
De hands-on mentaliteit van de harde kern binnen VANAD ga ik het meeste missen. Het maakt niet uit welke dag of hoe laat het is, mensen komen bij elkaar en we lossen dingen op. VANAD viert successen ook met de mensen. Zoals de Living Legend award die ik heb gekregen, dat was de ultieme beloning die ik hier heb gekregen

Ik ben een verbinder, je zult mij nooit betrappen op een maandagochtend humeur. Ik hoop dat ik mijn passie voor het vak heb overgebracht aan de jonge mensen binnen deze organisatie. In het DNA van VANAD zitten entrepreneurs. Wat ik hier geleerd heb, is dat binnen VANAD alles mogelijk is. Zorg dat je zelf met een concreet plan komt, durf die eerste stap te nemen om aan te geven wat je zelf wilt. En dan kom je er wel!

Ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van Ferry? Bekijk dan onze vacatures voor een plek binnen onze VANAD-familie!  

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!