Lachen als serieuze zaak

In 2020 kregen veel mensen noodgedwongen te maken met thuiswerken. Gelukkig zijn de maatregelen bijna verdwenen, en we mogen weer naar kantoor. Ook bij Engage kijken we er weer naar uit om weer meer en meer met elkaar te verbinden op onze campus. Niet iedereen gaat terug naar kantoor. Een groep mensen werkt altijd vanuit huis en steeds meer organisaties zullen hybride gaan werken. Hoe dan ook, werken op afstand is een blijvertje en verbinding en plezier maken is belangrijker dan ooit.

Dag van de thuiswerker

16 maart is het de dag van de thuiswerker. Als thuiswerker heb je veel autonomie. Je geeft, voor zover dat kan, zelf invulling aan je werkdag en bepaalt vaak wanneer en hoe je je taken vervult. Maar veel thuiswerkers worstelen met zichtbaarheid. Zeker als ze het merendeel van hun tijd thuiswerken of door afwisselende thuiswerkdagen hun directe collega’s maar sporadisch zien. En dat terwijl erkenning en verbondenheid juist zo belangrijk zijn om optimaal te functioneren en plezier te hebben in je werk. Ze missen de dynamiek en gezelligheid, en voelen zich schuldig of gedemotiveerd als ze een dag minder zichtbaar resultaat hebben geleverd. Bij Engage is verbinding hét uitgangspunt voor hybride werken.

Verbinding

Bij Engage kom je naar de campus voor ontwikkeling en samenwerking. En werk je thuis voor flexibiliteit en focus. Thuiswerken is productief, maar het risico bestaat dat je de verbinding verliest. Veel bedrijven zien plezier als een leuke bijkomstigheid, maar voor ons is het een serieuze zaak! Plezier hebben terwijl je elkaar face-to-face ziet, geeft toch een andere energie. Één-op-één gesprekken buiten op de campus met onze bila routes of een borrel of lunch met collega’s. Samen lachen, een band opbouwen en vertrouwen scheppen. Wij geloven dat het organiseren van informele activiteiten waarin creativiteit en verbinding centraal staan essentieel is. Het is geen bijkomstigheid, het is onze drijfveer.

Fun

 

De nationale klantcontact week, van 14 tot en met 18 maart, toveren we bij Engage al jaren om tot Happy People week. Wat we gaan doen? Vooral heel veel plezier hebben. Samen!

We verrassen, overtreffen verwachtingen en hebben plezier. Er komt een barista, een smoothie bar, een ochtend workout in het kader van #EngageFit, hebben een fotograaf klaar staan voor gave shots van onze mensen en we vieren dat we weer open zijn met zoveel mogelijk mensen.

 

Het bedrijfsleven heeft de afgelopen twee jaar geleerd hyper efficiënt te zijn, wat de creativiteit vaak in de weg staat. Daarom is het belangrijk dat we de komende tijd echt weer in elkaar en in ruimte voor creativiteit investeren, want creativiteit brengt vooruitgang, innovatie en vergroot de verbinding met elkaar.

Wil je meer weten over hybride werken? Of heb je hulp nodig bij het (her)inrichten van je klantenservice met thuiswerkende mensen? Neem dan contact op met Inke Lunenberg (06 – 46 29 02 17) of mail naar inke.lunenberg@vanadgroup.com.

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!