Life is what you make it

Over het leven van Benjamin Hendrix zou je een boek kunnen schrijven. Alles wat hij heeft meegemaakt, heeft ‘m niet gebroken, maar gemaakt tot de persoon die hij nu is.

Accepteer wie je bent

Hij groeide op als jongste en nakomer van een Amerikaans gezin met zes kinderen. Dat hij zijn plek in het gezin en in de maatschappij moest bewijzen, heeft ‘m gemaakt tot de persoon die hij nu is. Ben heeft door zijn lastige jeugd geleerd om slimmer en meer open te zijn en het anderen comfortabel te maken. “Ik ben lang bezig geweest om mijn plek te bewijzen. Op het moment dat je die accepteert leef je anders.”

De reden van ons bestaan

Bens leven kende pieken en dalen. Doordat er in de jaren ’80 geen werk was, ging hij bij de luchtmacht. In de oorlog vloog hij de hele wereld over. De levensles die hij daaruit heeft gehaald: “Loop niet weg van je situatie. Als er bommen afgaan, ren je intuïtief weg, maar je weet niet waar naartoe. Ga juist in de richting waar de bommen al af zijn gegaan en maak je eigen plan.” In Nederland onmoette hij zijn grote liefde en met zijn vrouw heeft hij een kind kregen. Waarom we het waard zijn om op deze aardbol te zijn, zegt Ben: “Er zijn twee mooie momenten in je leven. Het eerste is het moment dat je geboren wordt en miljoenen broertjes en zusjes verslagen hebt om geboren te worden. En de tweede reden is de reden waarom je bent geboren.”

Geloof in jezelf

Zijn rol als teamleider en inspirator is Bens roeping. Sinds een half jaar is hij teamleider bij VANAD op de klantenservice van Intergamma. “Ik spreek de Nederlands taal niet perfect, maar door in mezelf te geloven, kan ik dat ook aan anderen overbrengen. Het mooiste aan teamleider zijn, is dat je onderdeel bent van het team en het team kunt helpen/.” Zijn visie op de KPI’s in onze contactcenterbranche: “KPI’s zijn een weerspiegeling van iemands geluk. Iemand leidt de KPI’s, niet andersom. Ik help anderen graag met hun dromen, kansen. Werk is de extensie van ons leven.” Onzekerheid speelt een grote rol in ieders geval, hierover zegt Ben: “We zijn niet bang om te falen, daar zijn we juist goed in en daar leren we van. We zijn bang om succes te hebben en hogere verwachtingen te moeten overtreffen.”

Wat is jouw roeping in het leven? Word je er blij van om met mensen in contact te staan en anderen te helpen? Check dan hier onze vacatures.

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!