Lilian over haar AanZet-traject: “Ik ben niet meer afhankelijk!”

Bij Engage vinden wij het belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Dit doen we sinds 2018 met ons AanZet traject. Samen met verschillende partners bieden we werkzoekenden een inspirerend leerprogramma met als resultaat het KSF branche certificaat, zodat ze klaar zijn voor hun eerste baan in klantcontact. Lees hieronder het inspirerende verhaal van Lilian.

Het interview is nog niet begonnen en Lilian laat al vol trots haar KSF branche certificaat zien. Als een van de eerste AanZet deelnemers ontving zij deze in 2017.

Wat is er gebeurd in het afgelopen 4 jaar?

“Ik ben mij thuis gaan voelen bij Engage. Het is echt mijn ding. Werken voor het project Greenwheels is super leuk. Ik had uiteraard wel even de tijd nodig om te wennen, maar je moet het wel de tijd geven.

En privé is er enorm veel veranderd. Hoe je leven ook op de kop staat, je kunt het altijd meenemen in positieve zin. En bij Engage wordt overal mee rekening gehouden en dat is heel fijn. Mijn baan is mijn anker. Het geeft stabiliteit.”

Hoe was de stabiliteit voor dat je aan het AanZet traject begon?

“Ik werkte in een winkel en kreeg een zoon die extra zorg nodig had. Vanwege de zorg heb ik besloten om thuis te blijven. Het was enorm fijn om thuis te zijn, voor hem en mijn andere kind te zorgen, maar toen ging ik scheiden.

Dan moet je gaan werken. Na een paar kortstondige banen ontving ik een uitkering. Op zich is dat niet erg, maar het voelde als mijn handje ophouden. En zo ben ik niet, dat wilde ik niet. Dit heeft ongeveer drie maanden geduurd en toen bracht het UWV mij in contact met Baanbrekend Drechtsteden. Zo kwam werken bij een klantenservice ter sprake. Ik had alleen echt een heel slecht beeld van klantcontactcenters. Maar ik had aangegeven dat ik alles zou aanpakken, dus vond ik wel dat ik het een kans moest geven.

Het gesprek bij Engage maakte mij erg enthousiast. Ik ben direct met het AanZet traject gestart. Op de campus in Capelle krijg je direct een ander beeld van de klantcontactbranche. Het is erg professioneel en zeker niet zoals de branche in de media overkomt. Zowel het werk als het AanZet traject waren erg professioneel. En ook de trainingsgroep was erg leuk.

Tijdens de sollicitatieronde was ik erg nerveus. Door alle andere verhalen werd ik erg onzeker, maar dacht “ik ben weer een ervaring rijker.” Maar door het nemen van initiatief en mijn uitstraling ben ik gelijk aangenomen. En ik ben nog steeds zo blij!”

Wat heeft jou veranderd tijdens het traject?

“Je telt weer mee. Je voelt je gewaardeerd. Je voelt je weer nuttig in de samenleving. Je bent niet meer afhankelijk. Tijdens het traject leer je knelpunten te ontrafelen en je leert er mee om te gaan. Dit helpt je niet alleen in je werk, maar ook privé. Verbaal ben ik gegroeid en dat heeft op alles een positieve invloed.”

Heb jij nog een advies voor mensen die twijfelen om het traject aan te gaan?

“Geef het een kans. Als je de kans krijgt om een opleiding te doen, moet je die pakken. Het kost je maar een paar weken en ik kan mij bijna niet voorstellen dat mensen na deze training er nog negatief tegenover staan.

Een klantcontactcenter is echt niet wat je denkt. Er komt zo veel meer bij kijken. Bij Greenwheels ben ik net zo veel bezig met administratieve taken als dat ik telefoontjes beantwoord. Het is absoluut geen eenvoudig dom werk. Je leert mensen kennen, met situaties om te gaan en hoe je mensen moet benaderen en behandelen.

En een groot voordeel is dat je bij Engage 24/7 aan de slag kunt door de brede openingstijden en verschillende projecten. Het AanZet traject is echt een mogelijkheid je te ontwikkelen en om je stabiliteit te bieden.”

Deelnemen aan AanZet?

Wanneer je zelf een afstand hebt tot de arbeidsmarkt, kun je het AanZet programma bespreken met je arbeidsbemiddelaar, jobcoach of de gemeente. Wanneer zij een goede match zien, kunnen ze contact opnemen met Engage.

Samenwerken met gemotiveerde mensen als Lilian?

Ondersteunt jouw organisatie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zou onze AanZet aanpak een extra mogelijkheid zijn voor jouw kandidaten? Neem contact met ons op  en laten we dan eens verder praten om een mogelijke samenwerking te bespreken!

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!