Meertalig klantcontact

De Europese consument wordt steeds internationaler. Over de grens winkelen neemt toe aan populariteit. Daarom is er een enorm groeipotentieel voor online retailers wanneer het gaat om sales in het buitenland. Nederland is, met 17 miljoen mensen, voor menig ambitieus ondernemer al snel te klein.

Bij VANAD Engage hebben wij een multilingual team met klantexperts die werken in hun moedertaal. Ze vertegenwoordigen meerdere talen waaronder Engel, Duits, Frans, Portugees, Italiaans en Spaans. Deze internationale klantexperts zijn op de hoogte van de cultuurverschillen, betalingsvoorkeuren, klantverwachtingen, etc. wat vertrouwen geeft aan jouw klanten. Op het moment dat jouw klantenservice medewerkers onvoldoende in staat zijn om in meerdere talen vragen en klachten te behandelen, is het raadzaam om een klantcontactorganisatie in handen te nemen die expertise heeft op het gebied van meertaligheid.

De behoefte om klanten te woord te staan in native talen groeit. Tegelijkertijd voelen veel organisaties zich enigszins bezwaard de kennis en expertise op het gebied van service, uit handen te geven. De keuze tussen eigen klantenservice vormgeven dan wel outsourcen kent meerdere kanten: het aantal landen waar je klanten vandaan komen, de eisen die je stelt als organisatie aan de bereikbaarheid, de (internationale) groei die verwacht/beoogt en de vaardigheden van de huidige medewerkers. Het outsourcen van je klantenservice geeft je de mogelijkheid om je te focussen op je business. Allemaal factoren die je in overweging moet nemen. Vaak voelen klanten zich pas echt verbonden aan een merk, organisatie, product of dienst als ze de kracht van een verhaal begrijpen. Wanneer je zorgt voor goede tekst en uitleg en communicatiekanalen in verschillende talen, draag je direct bij aan een gevoel van herkenning. Dit zorgt voor verbinding met jouw klanten en creëert vertrouwen.

Naast de deur, een gezonde economie en vier keer zoveel inwoners: Duitsland. Gezien de verschillen tussen de Nederlandse en Duitse markt, is het onmogelijk om de Nederlandse strategie te kopiëren naar een strategie die even succesvol is bij onze oosterburen. Wat wel mogelijk is om het beste van beide werelden te combineren! Om voor al onze Duitstalige klantcontacten flexibel en schaalbaar te zijn, hebben wij een vestiging in hartje Essen. Onze partners in Duitsland zijn met name MKB, Scale ups en internationale (vaak van origine Nederlandse) bedrijven die de stap naar de Duitse markt zetten, Duitstalig support nodig hebben en een partner zoeken die ontzorgt en meedenkt.

Wil je meer weten over het uitbesteden van jouw (internationale) klantenservice? Neem contact op met Steffi Brodkorb via steffi.brodkorb@vanadgroup.com of 06 – 48136423

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!