Pakketbezorger DPD sluit strategisch partnership met VANAD Group

Capelle aan den IJssel, 1 november 2018 – Pakketbezorger DPD heeft een strategisch partnership gesloten met VANAD Group. Customer care expert VANAD Group voert sinds september van dit jaar de klantenservice uit voor ontvangende klanten van DPD. Dit omvat klantcontact middels telefonie, e-mail en social media. Door de samenwerking kunnen sneller stappen worden gezet in de optimalisatie en innovatie van klantcontact en klantbeleving.

Klantgerichte groei

Door de samenwerking wil DPD nog meer focus aanbrengen op het bedienen van klanten en expliciteit inzetten van innovaties waar zowel ontvangers als verzender van kunnen profiteren. DPD heeft een ambitieuze groeistrategie geformuleerd, klanttevredenheid staat hierin centraal. Vanaf april 2019 verdubbelt DPD haar pakketcapaciteit met de opening van een compleet nieuw state-of-the-art distributiecentrum in Eindhoven. Het partnership met VANAD Group is een logische stap om beide doelstellingen te realiseren, waarbij klantbeleving een belangrijke pijler is.

Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “Elk pakket is bijzonder en van betekenis voor zowel de verzender als de ontvanger. Wij stellen alles in het werk om pakketten sneller te leveren, maar doen er ook alles aan om onze klanten steeds beter van dienst te zijn. Wij willen niet alleen qua omzet en volume groeien, maar ook op het gebied van klantgerichtheid en innovatie. In nauwe samenwerking met VANAD Group hebben we de afgelopen maanden werkzaamheden naar VANAD Group overgebracht. We hebben er vertrouwen in dat we met deze samenwerking onze dienstverlening verder versterken.”

Ook VANAD Group benadrukt het belang van een gezamenlijke missie. Yvonne de Keijzer, general manager VANAD Engage: “Wij werken samen met organisaties die qua DNA bij ons passen en die ook willen, kunnen én durven veranderen om het beste uit zichzelf te halen. In DPD zien wij een ideale match. Naast de toonaangevende retailers met wie wij al jarenlang samenwerken, hebben wij nu ook een partnership voor de ‘last mile delivery’ in de retailbranche. Dit partnership sluit perfect aan op onze rol als challenger, waar onze mensen, ondersteund door technologische en innovatieve oplossingen, dagelijks het verschil maken.”

Over DPD

DPD Nederland is onderdeel van DPDgroup, het tweede grootste internationale pakketbezorgingsnetwerk in Europa. Door innovatieve technologieën en lokale kennis biedt DPD de best mogelijke ervaring voor zowel verzendende als ontvangende klanten. DPD’s toonaangevende Predict service zet de nieuwe standaard in de bezorging van pakketten. Klanten worden in detail geïnformeerd over het tijdvak van één uur waarin bezorging plaatsvindt.

Als onderdeel van DPDgroup heeft DPD in Nederland toegang tot meer dan 32.000 lokale Pickup parcelshops in Europa, waarvan meer dan 1700 in de Benelux. DPD levert naar meer dan 230 landen wereldwijd waarbij 60.000 mensen samenwerken om per dag meer dan 4 miljoen pakketten te bezorgen. DPDgroup is het pakketbezorgingsnetwerk van de Franse La Poste groep. Voor meer informatie: www.dpd.nl

Nieuws

Vakantie is essentieel

Dag deadlines, ochtendspits en routineklussen. De vakantie is aangebroken en dat betekent vrijheid! Afkicken van het gevoel van nog snel even dit of ik moet

Lees verder »
Greenwheels_VANAD
Nieuws

Het kloppend hart; Greenwheels

Deelauto-aanbieder Greenwheels levert zoveel mogelijk diensten zonder tussenkomst van medewerkers. Toch zoeken klanten vaak contact met het bedrijf via de telefoon. Op termijn wil Greenwheels

Lees verder »
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Aanbevolen berichten

Ben, branchewinnaar telecom Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland

Ingrid van der Fits: “Vind de balans tussen procedures en gezond verstand” “Een oorkonde,…

VANAD Engage breidt salesteam uit

Capelle aan den IJssel, 14 juni – Eind vorig jaar kondigde VANAD Engage haar…

Teamleider in klantcontact

Als teamleider bij VANAD Engage adem jij klantenservice en heb jij een helder beeld…