Ramona, vertel eens …

We gaan regelmatig in gesprek met één van onze collega’s over werken in customer service. Want wat houdt werken in customer service nou eigenlijk in? Niemand kan je dit beter vertellen dan zij. Van projectmanagers tot aan klantexperts en van teamleiders tot value delivery managers. Vandaag is Ramona aan het woord, teamleider bij VANAD Engage.

Wij spraken Ramona van Wanrooij over haar doorgroei pad binnen VANAD Engage. Zij is van klantexpert doorgegroeid naar teamleider met het Junior Teamleider Traject.

Hoe ben je bij VANAD terecht gekomen?

“Ik was werkzaam op de klantenservice afdeling van Xenos en deze is overgenomen door VANAD.”

Waar ben je begonnen en had je toen al een idee waar je naartoe wilde?

“4 jaar geleden ben ik begonnen als klantexpert bij Xenos en eigenlijk had ik totaal geen idee waar ik aan begon. Ik ben mijn gehele carrière werkzaam geweest in winkels en werken aan de telefoon en achter een pc had ik nog nooit gedaan. Na 2 jaar werden wij overgenomen door VANAD. Direct ontstond bij mij de nieuwsgierigheid naar meer en dat ik hier wel verder in wilde groeien. Na een opleiding tot senior heb ik het Junior Teamleider Traject doorlopen en sinds 1 januari 2020 ben ik officieel teamleider bij het project Xenos in Waalwijk.”

“Maar afgelopen januari werd bekend dat Nestlé een nieuwe klant werd van VANAD en is mij gevraagd of ik dit project van de grond af mee wil opbouwen. Uiteraard heb ik hier volmondig ja op gezegd. Het is een mooie uitdaging en een goede kans om een afdeling vanaf dag 1 op te gaan zetten en te gaan bouwen aan een mooi en steady team. Afgelopen april zijn we gestart met het nieuwe team.”

Hoe werd jij geholpen in het verwezenlijken van jouw doel?

“Naast uiteraard de opleiding die ik heb mogen doen, heeft mijn leidinggevende mij echt klaargestoomd. Zij bood mij voortdurend nieuwe taken aan, gaf veel opbouwende feedback en ik heb mijzelf uiteraard voor 110% ingezet.”

Wat is er voor nodig om dit teamleider traject succesvol te doorlopen?

“Het is belangrijk dat je weet waar je aan begint en je moet dit ook echt willen. Volledige inzet is nodig, want anders ga je het niet redden.”

Wat voor tips heb jij voor medewerkers die zich hiervoor willen aanmelden?

“Het is echt een heerlijke baan, maar je moet er wel wat voor doen. Focus op je doel en geniet van het traject er naar toe. Met de juiste focus kun je zeker het traject succesvol afronden.”

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

“Ik ben nu ruim anderhalf jaar teamleider en ik wil zeker nog wel verder doorgroeien binnen VANAD Engage. Ik leer op dit moment erg veel met het opbouwen van een nieuw team en er zijn intern veel mogelijkheden, veel interessante functies en leuke projecten. Dus er komt als de tijd daar is vast iets leuks op mijn pad binnen VANAD Engage.”

Word jij onze nieuwe collega en werk jij mee naar de klantcontact wereld van morgen? Bekijk dan hier onze vacatures.

Nieuws

Maak klantcontact persoonlijk!

Decennia lang zijn de drijfveren van klanten voor contact met bedrijven onveranderd, terwijl de maatstaf van de klant continu verandert. Bij VANAD Engage toetsen wij

Lees verder »
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Aanbevolen berichten

Vitaal met Simyo en VANAD!

Bij VANAD zijn wij altijd in beweging, zo houden wij onze medewerkers VANADFit. Vitaliteit en…

Strategisch partnership VANAD Engage & Underlined

Ken je klant beter dan ooit 20-07-2021 – Capelle aan den IJssel “Op basis…

Vakantie is essentieel

Dag deadlines, ochtendspits en routineklussen. De vakantie is aangebroken en dat betekent vrijheid! Afkicken…