Rondetafelsessie Chatbots: “Het is hard werken en gaat zeker niet vanzelf”

Dinsdag 30 oktober organiseerden we een rondetafelsessie voor onze partners en relaties om te sparren over de inzet van chatbots. Op een inspirerende locatie zijn we op interactieve wijze tot diverse inzichten gekomen.

Aan tafel
Tijdens ons jaarlijkse tevredenheidsonderzoek, waarin we met onze partners in gesprek gaan over ons partnership, kwam naar voren dat er behoefte is om op de hoogte te raken van wat er speelt bij andere partners/bedrijven en ervaringen uit te wisselen over verschillende onderwerpen. Als antwoord daarop organiseerden we afgelopen donderdag onze eerste sessie waarbij chatbots het gespreksonderwerp was.

To bot or not?
Met een fenomenaal uitzicht op het IJ en station in Amsterdam was A’DAM toren de ultieme locatie waar onze partners en relaties hun ervaringen, plannen en doelen konden delen op chatbotgebied. Chatbots is duidelijk een onderwerp wat de gemoederen bezighoudt. Of je eraan moet beginnen, is geen vraag onder de deelnemers. Maar hoe zeker wel. Dit is hét moment om te leren hoe chatbots een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan jouw klantenservice.

Chatbot?
De definitie van een chatbot is voor een ieder verschillend: van assistent voor je medewerker tot virtuele assistent die in staat is volwaardige klantdialoogdefinities te voeren. En dan te bedenken wat zelflerende chatbots meebrengen! Waar de deelnemers staan met chatbots verschilt van ‘eerste pilot afgerond’ tot ‘op het punt van beginnen’. Ook de doelstellingen en motieven om chatbots in te zetten lopen uiteen: pionieren, kosten besparen en het de klant makkelijk maken.

Lessons learned
Tijdens een levendige interactie kwam al snel een aantal belangrijke uitgangspunten naar voren om rekening mee te houden als je wilt starten met chatbots:

  • Denk vanuit de klant: niet alleen vanuit kostenbesparingsoogpunt
  • Werk agile: begin klein door taak voor taak te automatiseren
  • Manage klantverwachtingen: wat mag de klant wel en vooral niet verwachten.
  • Zorg voor de ultieme klantbeleving: een makkelijke doorschakeling naar een medewerker is belangrijk
  • Begin! Je kunt nog zo lang nadenken, maar vanuit de praktijk leer je het snelst

Connect, share & learn
Wil je ook in gesprek met branchegenoten over relevante onderwerpen? Meld je dan hier aan voor onze volgende sessie, donderdag 13 december over WhatsApp!

Nieuws

We are unstoppable

Samen met onze partners begonnen wij enthousiast aan 2020, waarbij net als voor iedereen, het jaar compleet anders liep dan verwacht. Wat onveranderd is, is

Lees verder »
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Aanbevolen berichten

Hoe kan jij de customer experience efficiency vergroten?

We weten allemaal dat je geld bespaart als processen in het contactcenter sneller verlopen….

Happy People, Happy Customers!

Dat de toekomst digitaal is, staat als een paal boven water. Tegelijkertijd is de…

Is WhatsApp een toegevoegde waarde voor je klantcontactkanalen?

Telefonie is nog steeds het grootste kanaal waarin klantcontact wordt afgehandeld. Bij VANAD zien…