Tips van onze recruiter Kelly

Onze recruiters spitten iedere dag weer door heel veel cv’s, op zoek naar die geschikte kandidaat. Het woord curriculum vitae (cv) is Latijn voor levensloop. Werkervaring, opleidingen, cursussen en andere relevante zaken omtrent de loopbaan staan op een cv. Bijna iedereen heeft er wel één en vaak wordt op school al geleerd hoe je deze moet schrijven.

Sollicitanten doen bijzondere dingen om te zorgen dat ze opvallen, vaak gaat dit ten koste van de inhoud van een cv. Het is belangrijk dat je cv opvalt, maar hoe schrijf je een opvallend cv? Onze recruiter Kelly geeft je 7 tips.

  1.    Zorg dat de inhoud klopt

Zorg dat alles wat in een cv hoort te zitten er in zit en dat het overzichtelijk is. In een goed cv staan in ieder geval je persoonlijke gegevens, opleidingen, werkervaring, vaardigheden en je hobby’s en/of sport.

  1.    Digitaliseer je cv

Je solliciteert digitaal. Je cv is een bestand wat je mailt naar de ontvanger. Zorg dat je contactinformatie snel toegankelijk is. Zorg dat je e-mail, LinkedIn profiel en andere social media accounts die gezien mogen worden door de werkgever en bijvoorbeeld websites voorzien zijn van een hyperlink. Er kan dan met één klik gereageerd worden op je cv of snel gekeken worden naar je social media accounts. Maak het de lezer makkelijk.

  1.    Wees creatief

Per dag ziet een werkgever, recruiter of hr professional een heleboel cv’s per dag. Door creatief te zijn, kun je ervoor zorgen dat jouw cv eruit springt. Kleur de tussenkopjes in de huisstijlkleur van de organisatie, bijvoorbeeld. Zorg er wel voor dat het cv overzichtelijk blijft en niet langer is dan 2 pagina’s.

  1.    Blijf zakelijk

Een creatief cv kan prima gecombineerd worden met een zakelijke insteek. Onthoud dat je je cv gebruikt om uitgenodigd te worden op een sollicitatiegesprek. Door professioneel te blijven, vergroot je de kans om uitgenodigd te worden.

  1.    Korte profielschets

Op de eerste pagina kun je een korte profielschets schrijven. Schrijf in drie zinnen wie je bent op professioneel gebied. Gebruik hiervoor steekwoorden die relevant zijn voor de functie. De lezer van je cv ziet in één oogopslag wie je bent op professioneel gebied. Dit kan in je voordeel werken.

  1.    Relevante werkervaring

Schrijf alleen de werkervaring op die relevant is voor de functie waar je op solliciteert. Wordt er gevraagd om bepaalde vaardigheden in de vacature? Bedenk goed of je die competenties hebt ingezet of ontwikkeld bij vorige banen. Schrijf specifiek de begin- en einddatum (welke maand en jaartal) op waar je ergens hebt gewerkt. Schrijf je taken en verantwoordelijkheden per functie beknopt op. Noem je laatste of huidige baan als eerste, en je eerste baan als laatste.

  1.    Vaardigheden

Hieronder vallen de dingen die je kunt die relevant kunnen zijn voor een functie. Zoals het gebruik van specifieke administratieve programma’s, maar ook welke competenties je hebt gehaald na het deelnemen van een bepaalde cursus.

Na het toepassen van deze cv-tips  is deze klaar voor gebruik. Bekijk hier onze vacatures!

Nieuws

Vakantie is essentieel

Dag deadlines, ochtendspits en routineklussen. De vakantie is aangebroken en dat betekent vrijheid! Afkicken van het gevoel van nog snel even dit of ik moet

Lees verder »
Greenwheels_VANAD
Nieuws

Het kloppend hart; Greenwheels

Deelauto-aanbieder Greenwheels levert zoveel mogelijk diensten zonder tussenkomst van medewerkers. Toch zoeken klanten vaak contact met het bedrijf via de telefoon. Op termijn wil Greenwheels

Lees verder »
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Aanbevolen berichten

Ben, branchewinnaar telecom Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland

Ingrid van der Fits: “Vind de balans tussen procedures en gezond verstand” “Een oorkonde,…

VANAD Engage breidt salesteam uit

Capelle aan den IJssel, 14 juni – Eind vorig jaar kondigde VANAD Engage haar…

Teamleider in klantcontact

Als teamleider bij VANAD Engage adem jij klantenservice en heb jij een helder beeld…