Topman Ad Nederlof 50 jaar in de IT

“Vijftig jaar turbulentie, maar de gouden jaren komen eraan”

Ad Nederlof (73) viert vandaag zijn 50-jarige jubileum in de IT. De topman was onder meer vice-president van Oracle, board director van Exact en President & CEO van het Amerikaanse bedrijf Genesys, dat in 2000 voor 1,8 miljard dollar aan Alcatel werd verkocht. Na zeven jaar actief te zijn geweest in Silicon Valley (San Francisco) besloot Ad Nederlof na 5 jaar CEO’schap bij Genesys om op 57-jarige leeftijd zijn kennis en ervaring in te zetten voor eigen ondernemingen gebundeld in de VANAD Group. Inmiddels is de VANAD Group een snelgroeiend, internationaal opererend familiebedrijf dat innovatieve bedrijfsoplossingen levert op het gebied van software, informatie- en communicatietechnologie. De afgelopen vijftig jaar heeft Nederlof al zeker vier grote crisissen meegemaakt, echter, hij ervaart werkzaam zijn in de IT-sector als 50 jaar lang turbulentie. De coronacrisis is meer een negatieve trendbreuk waar we overheen moeten kijken. Ik ben ervan overtuigd dat de gouden jaren eraan komen, dus zorg dat je je vooral daarop voorbereidt als ondernemer.” aldus Ad Nederlof.

“Dankzij ICT overleven we de economische impact van deze crisis”

De IT-sector heeft met veel turbulentie te maken gehad. Van grote crisissen tot kleine tegenslagen. De huidige coronacrisis is er eentje van. Nederlof kijkt er met een echte ondernemersgeest tegenaan: “Als je een sterke visie hebt, dan kun je iedere tegenslag weerstaan. Natuurlijk moet je je strategie wel aanpassen, maar je visie blijft onveranderd en geeft je richting. Juist dankzij de inzet van ICT overleven we de huidige crisis op economisch gebied. Bedrijven die het digitaal werken goed hebben ingericht, plukken daar nu de vruchten van.” Nederlof is van nature positief ingesteld en denkt het liefst in kansen. Zijn advies is dan ook om juist in moeilijke tijden anticyclisch te denken en juist te investeren. “Op deze manier ben je klaar voor de toekomst. Dat is belangrijk, want de gouden jaren komen eraan!”

Over Ad Nederlof

Nederlofs indrukwekkende IT-carrière omspant een halve eeuw en bracht hem steeds een stapje hoger tot het senior executive level. In 2000 werd hij CEO van Genesys, een in San Francisco gevestigde verkoper van callcentersoftware. Daar stond hij aan de basis voor een miljardendeal: de verkoop van Genesys aan de Franse telecomreus Alcatel voor 1,8 miljard dollar. In 2005 besloot Nederlof op 57-jarige leeftijd voor zichzelf te beginnen. Met zijn zoon Arthur Nederlof en zijn studievriend Arnoud Munneke aan het roer werd de VANAD Group opgericht. Om de focus meer te richten op customer experience, verkocht hij in september 2018 Enovation, ICT-provider voor de gezondheidszorg. In de wereld van contactcenters ervaart hij een spectaculaire groei en transformatie: “Alle (klant)data liggen opgeslagen in contactcenters en die moeten in informatie worden omgezet. Daar wordt nu nog weinig mee gedaan. De technologie en de consumenten worden echter steeds innovatiever. Ga daarom met je tijd mee, is mijn advies.”.

Over de VANAD Group

VANAD Group is een snelgroeiend, internationaal opererend familiebedrijf dat innovatieve bedrijfsoplossingen levert op het gebied van software, informatie- en communicatietechnologie. Binnen de organisatie werkt een variatie aan internationaal opererende bedrijven nauw samen aan één opdracht: waarde en competitief voordeel toevoegen op het gebied van customer experience, zodat klanten zich kunnen onderscheiden in hun markt. Voor dat doel ontwikkelt en gebruikt de VANAD Group creatieve en innovatieve technologie. Bij het bedrijf zijn meer dan 1.500 mensen werkzaam afkomstig van over de hele wereld. De VANAD Group heeft kantoren in Nederland, België, Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en Australië. De volgende bedrijven zijn onder de VANAD Group actief; VANAD Engage, Bliss, Tangelo Software en QuandaGo. Daarnaast is Nederlof nog Founder en Chairman van Unistone Real Estate.

 

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!