Van bijstand naar Transaviaan

Kevin zit op zijn plek bij VANAD. Als één van de eerste startte hij dit jaar bij de klantenservice van Transavia. Hoe kan het dat hij, met een afgeronde studie in journalistiek en rechtsgeleerdheid, vorig jaar nog in de bijstand zat? Hij deelt graag zijn verhaal om anderen te inspireren: “Schroom niet om hulp te zoeken. Ook al kom je uit een lastige situatie, maak er het beste van om er weer bovenop te komen.”

Hoe kwam je in de bijstand terecht?

In de periode dat ik in de WW zat, doordat mijn werkgever failliet was gegaan, werd mijn vader ziek. Hij bleek leverkanker te hebben en er was niets meer aan te doen. Anderhalve week na de uitslag heb ik hem zijn laatste adem uit zien blazen, dat doet iets met je. Een korte heftige periode met veel impact. Mijn ouders hadden een traditioneel huwelijk en ik ben enig kind dus ik zorgde na mijn vaders overlijden voor mijn moeder en de financiële en administratie taken. Ik had geen tijd om echt afscheid van mijn vader te nemen. Ik wilde wel werken, maar had tijd nodig om mijn verdriet te kunnen verwerken. Op een gegeven moment liep mijn WW af en ik kwam in de bijstand terecht.

Wat heb je gedaan om uit de bijstand te komen?  

Het overlijden van mijn vader was tegelijkertijd een eye opener om aan mezelf te gaan werken. Ik was verlegen, gesloten en introvert, daar wilde ik iets aan veranderen en heb ik hulp voor gezocht. Gesprekken met een psycholoog, een assertiviteitscursus en bokslessen hebben mijn zelfvertrouwen een boost gegeven. Via de gemeente kwam VANAD op mijn pad. Ik was gelijk enthousiast toen ik hoorde over het Aanzet-traject* en heb de kans met beide handen aangegrepen om weer op de arbeidsmarkt te komen. Met succes ronde ik na zes weken de training af en kon ik als één van de eersten aan de slag bij Transavia!

Wat heeft jouw baan bij VANAD je tot nu toe gebracht?

Los van de ervaring, het klinkt apart, maar toen ik mijn eerste salaris binnenkreeg. Ik liep de stad in en kon weer iets kopen. Twee jaar lang heb ik elk dubbeltje omgedraaid en voelde ik me afhankelijk. Nu kan ik weer sparen en plannen maken. Ik ben blij met de persoon die ik vandaag de dag ben. Susanna en Lindsey (trainers AanZet-traject bij VANAD Academy) hebben een positieve invloed op mij gehad. Wat ik heel fijn vind, is dat ik mezelf kan zijn en ruimte heb om mezelf te ontwikkelen met de quirks die daarbij horen. Ik ben van ver gekomen, maar het is me gelukt om erboven te komen. Dat ik dit niet met mijn vader kan delen, is een puntje van verdriet, maar hij zou vooral trots zijn.

Denk jij na het lezen van Kevins verhaal: dat kan en wil ook! Check dan onze vacaturepagina of mail Susanna (susanna.nevalainen@vanadgroup.com) voor meer informatie over AanZet.

* Op de foto v.l.n.r.: Lindsey Tavares, Kevin Plass en Susanna Nevalainen
* AanZet is een inspirerend leertraject voor werkzoekenden die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Het doel van Aanzet is het opleiden van deelnemers tot klantenservicemedewerkers, aangevuld met persoonlijk leiderschap, life skills en empowerment.

 

Nieuws

Vakantie is essentieel

Dag deadlines, ochtendspits en routineklussen. De vakantie is aangebroken en dat betekent vrijheid! Afkicken van het gevoel van nog snel even dit of ik moet

Lees verder »
Greenwheels_VANAD
Nieuws

Het kloppend hart; Greenwheels

Deelauto-aanbieder Greenwheels levert zoveel mogelijk diensten zonder tussenkomst van medewerkers. Toch zoeken klanten vaak contact met het bedrijf via de telefoon. Op termijn wil Greenwheels

Lees verder »
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Aanbevolen berichten

Ben, branchewinnaar telecom Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland

Ingrid van der Fits: “Vind de balans tussen procedures en gezond verstand” “Een oorkonde,…

VANAD Engage breidt salesteam uit

Capelle aan den IJssel, 14 juni – Eind vorig jaar kondigde VANAD Engage haar…

Teamleider in klantcontact

Als teamleider bij VANAD Engage adem jij klantenservice en heb jij een helder beeld…