VANAD Engage breidt salesteam uit

Capelle aan den IJssel, 14 juni – Eind vorig jaar kondigde VANAD Engage haar nieuwe CEO, Lenhard Los, aan. Met zijn komst heeft de ambitie om verder te groeien en om de relatie met onze partners naar een hoger niveau te brengen een nieuwe impuls gekregen. Om deze ambitie kracht bij te zetten, verwelkomen wij uitbreiding van #TeamVANAD. Niek Koopmans is 1 juni gestart als Sales manager bij VANAD Engage.

“De afgelopen 20 jaar heb ik in verschillende – veelal internationale – Sales en Business Development rollen gewerkt voor bedrijven in de Business Process Outsourcing (BPO) / klantenservice industrie.

Mijn passie is om de customer experience van eindklanten te helpen te verbeteren. De interactie met collega’s en het samen bedenken van oplossingen die het beste passen bij de wensen van onze partners om daarmee tot een onderscheidend resultaat te komen is wat ik graag doe.

Ik kijk er naar uit om in deze snel veranderende (customer experience) wereld, VANAD Engage nog meer op de kaart te zetten bij bestaande en toekomstige partners! Hierbij focus ik mij graag op het menselijke gecombineerd met geavanceerde technologische oplossingen die wij te bieden hebben.”

Over VANAD Engage

Ons doel is om ieder contact gemakkelijk, persoonlijk en waardevol te maken. Écht het verschil blijven maken door de verbinding tussen mensen, technologie en inzichten vanuit onder andere data. Door verdere professionalisering in de ontwikkeling en uitrol van nieuwe diensten anticiperen wij op groei met onze bestaande en nieuwe partners. VANAD Engage, gespecialiseerd in customer experience, voegt continu waarde toe aan de customer journey van haar partners, door technologie en mensen slim te combineren. Inmiddels maakt VANAD Engage al in miljoenen klantcontacten het verschil voor haar partners. Dit alles onder het motto: Keep moving forward.

Voor meer informatie kijk op www.vanadengage.com

Nieuws

Vakantie is essentieel

Dag deadlines, ochtendspits en routineklussen. De vakantie is aangebroken en dat betekent vrijheid! Afkicken van het gevoel van nog snel even dit of ik moet

Lees verder »
Greenwheels_VANAD
Nieuws

Het kloppend hart; Greenwheels

Deelauto-aanbieder Greenwheels levert zoveel mogelijk diensten zonder tussenkomst van medewerkers. Toch zoeken klanten vaak contact met het bedrijf via de telefoon. Op termijn wil Greenwheels

Lees verder »
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Aanbevolen berichten

Ben, branchewinnaar telecom Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland

Ingrid van der Fits: “Vind de balans tussen procedures en gezond verstand” “Een oorkonde,…

Teamleider in klantcontact

Als teamleider bij VANAD Engage adem jij klantenservice en heb jij een helder beeld…

Slimmer outsourcen van klantcontact: smart sourcing

Over het outsourcen van klantcontact is altijd verdeeldheid geweest: moet je dat proces nu…