We are unstoppable

Samen met onze partners begonnen wij enthousiast aan 2020, waarbij net als voor iedereen, het jaar compleet anders liep dan verwacht. Wat onveranderd is, is dat wij vanuit partnership samen met bedrijven aan een future proof customer service organisatie hebben gewerkt, zelfs in een stroomversnelling! Durven, kunnen en willen veranderen als organisatie en innoveren op gebied van technologie én human engagement. Openheid, vertrouwen en elkaar uitdagen werd belangrijker dan ooit.

2020 was een jaar waarin wij hebben bewezen dat wij zoveel meer zijn en zoveel meer kunnen dan we denken. Meebewegen met wat er in de wereld gebeurt en hierin succesvol zijn. Samen met onze partners hebben wij onszelf overtroffen. Door tegenslagen te overwinnen, door te zetten, niet op te geven, door iets te bereiken wat onmogelijk leek. We were unstoppable!

Virtueel feestje

27 maart jl. stond bij VANAD Engage in het teken van het jaarlijkse event; het gala! Een gala wat ieder jaar in het teken staat van onze mensen, hun talent en inzet. Dit jaar uiteraard anders dan anders… het was een virtueel feestje. Met de huidige technieken waren wij op afstand toch in contact met elkaar om terug te blikken op 2020. Happy People met een compleet thuispakket, vanuit hun eigen huis, in hun eigen omgeving waar nu ook huisgenoten en gezinsleden mee konden genieten.

Vanuit een studio presenteerde Corine Boon het gala. De oprichters Arthur & Arnoud blikten met ons terug op 2020 aan de hand van memorabele momenten. Er was er een mondkapje-op-mondkapje-af quiz, de Kaboom Unstoppable Houseband speelde alles aan elkaar en natuurlijk werden de jaarlijkse awards uitgereikt.

And the winner is…

De winnaar van de Talent Award ontvangt deze omdat hij zijn potentieel optimaal heeft benut en heeft laten zien zichzelf en de business hiermee sterk te hebben ontwikkeld. Deze is dit jaar dubbel en dwars verdiend door Jim! De A&A Award (afkorting van Arthur & Arnoud) gaat naar de persoon die in het afgelopen jaar bijzondere prestaties heeft geleverd, met energie elke nieuwe uitdaging aan gaat en wil blijven leren, Yvonne was de terechte winnaar. En de meeste prestigieuze prijs bij VANAD Engage is, de Living Legend Award, voor degene die de afgelopen jaren een blijvende stempel op VANAD Engage heeft gedrukt. Arjan is de titel Living Legend meer dan waardig!

Winnaars en genomineerden, van harte gefeliciteerd! Wij hopen dat wij aan het einde van dit jaar fysiek met elkaar kunnen proosten op jullie succes!

Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Aanbevolen berichten

Happy People, Happy Customers!

Dat de toekomst digitaal is, staat als een paal boven water. Tegelijkertijd is de…

Is WhatsApp een toegevoegde waarde voor je klantcontactkanalen?

Telefonie is nog steeds het grootste kanaal waarin klantcontact wordt afgehandeld. Bij VANAD zien…

Hoe maak je de klantenservice onderdeel van de customer experience

Eerder schreven wij al over de impact van bereikbaarheid, maar een goede klantenservice is…