Werken in klantcontact, heb jij alles in huis?

Wil je graag aan de slag als klantenservicemedewerker, maar weet je niet goed welke vaardigheden je nodig hebt om een toffe baan in de customer service te scoren? Met 7 onderstaande competenties weet je in ieder geval zeker dat je een grote kans hebt op de baan van je dromen.

#1 Communicatief vaardig

Als je aan de slag wil als klantenservicemedewerker is dit een van de belangrijkste vaardigheden. Als je moeite hebt om goed en duidelijk te communiceren, wordt het te woord staan van verschillende typen klanten een grote uitdaging. Als klantenservicemedewerker heb je te maken met mensen en hun verschillende emoties. Het is belangrijk dat je hier goed mee om kunt gaan.

#2 Zelfbeheersing

De kans is groot dat je te maken krijgt met klanten die het je moeilijk kunnen maken. Een goede klantenservicemedewerker zal dit niet laten merken. Wanneer het gaat om het leveren van uitstekende service aan klanten, ben jij altijd kalm, beleefd en beheerst.

#3 Geduldig

Naast dat je beschikt over een ijzersterke zelfbeheersing ben je ook geduldig. Je zal tijdens je werk te maken krijgen met klanten die soms iets niet begrijpen, niet willen luisteren naar wat je te zeggen hebt en het niet met je eens zijn. Wanneer jij tijdens moeilijke gesprekken je geduld kunt bewaren, heb je in ieder geval al één van de meest belangrijke vaardigheden.

#4 Inlevingsvermogen

Inlevingsvermogen gaat verder dan iets ‘vervelend’ vinden voor de klant. Het is het oprecht erkennen van de emoties en de situatie van de klant. Probeer je in te leven in de situatie van de klant. Hoe zou jij het vinden als het jou zo overkomen, en hoe zou jij reageren? Wanneer je als klantenservicemedewerker kunt inleven in de klant, kun je ook uitstekende service leveren.

#5 Oplossingsgericht

De klant belt naar de customer service omdat er een probleem is en de klant een oplossing wenst. Een goede klantenservicemedewerker gaat tot het uiterste om de klant te helpen en zegt nooit dat er geen oplossing is voor het probleem. Als je alle opties hebt bekeken en de oplossing staat daar niet tussen, kan een oplossing een doorverwijzing zijn naar een andere afdeling.

#6 Klantgericht

Een logische vaardigheid die een klantenservicemedewerker bezit: klantgericht. De service die je biedt is gericht op de klant. Als klantenservicemedewerker is de klant de bepalende factor van je dienstverlening. Jouw klantgerichtheid bepaalt de mate waarin jij de klant perfect wil helpen.

#7 Commercieel inzicht

Een goede klantenservicemedewerker helpt de klant in eerste instantie bij het oplossen van het probleem, maar grijpt ook kansen om de dienst of product van de klant te verbeteren. Met commercieel inzicht ben je waardevol voor je klant en voor je werkgever.

Herken jij je in deze vaardigheden?

Dacht jij bij deze vaardigheden nou ‘hé, dat ben ik!’? Dan zijn wij blij dat wij jou gevonden hebben, omdat jij de klantenservicemedewerker bent die wij zochten. Laat ons niet langer wachten en solliciteer direct op jouw favoriete klantenservicefunctie. Bekijk hier alle onze vacatures!

Nieuws

Vakantie is essentieel

Dag deadlines, ochtendspits en routineklussen. De vakantie is aangebroken en dat betekent vrijheid! Afkicken van het gevoel van nog snel even dit of ik moet

Lees verder »
Greenwheels_VANAD
Nieuws

Het kloppend hart; Greenwheels

Deelauto-aanbieder Greenwheels levert zoveel mogelijk diensten zonder tussenkomst van medewerkers. Toch zoeken klanten vaak contact met het bedrijf via de telefoon. Op termijn wil Greenwheels

Lees verder »
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Aanbevolen berichten

Ben, branchewinnaar telecom Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland

Ingrid van der Fits: “Vind de balans tussen procedures en gezond verstand” “Een oorkonde,…

VANAD Engage breidt salesteam uit

Capelle aan den IJssel, 14 juni – Eind vorig jaar kondigde VANAD Engage haar…

Teamleider in klantcontact

Als teamleider bij VANAD Engage adem jij klantenservice en heb jij een helder beeld…