Academy

VANAD Academy en haar trainers zijn enthousiaste en vakkundige ontwikkelaars en facilitators voor inspirerende trainings- en  opleidingstrajecten om interne en externe Human Talents te laten ontwikkelen en uit te dagen. Naast de gedegen vakinhoudelijke Klantcontact- en Customer Service trainingen (de inhoud in overeenstemming met het KSF Branchecertificaat) verzorgen wij op maat gemaakte training- en ontwikkeltrajecten voor teams en medewerkers in alle branches.

De visie van VANAD Academy is om elke medewerker binnen de VANAD Group te inspireren en uit te dagen om zichzelf te ontwikkelen en zo een verschil te maken, vandaag en in de toekomst. Vanuit VANAD Academy bieden wij een online easy-to-use responsive learning platform aan voor elke medewerker binnen de VANAD Group (zowel binnen als buiten Nederland). Dit learning platform staat gedurende de gehele loopbaan van de medewerker centraal voor zijn of haar ontwikkeling. Dit leerplatform kan volledig gekoppeld kan worden aan bestaande externe systemen, waardoor de content vanuit andere systemen makkelijk geïntegreerd kan worden in het leertraject dat voor het platform wordt ingericht. Het platform wordt aangevuld met een learning by gamification app én klassikale trainingen. Uiteraard zijn deze tools ook in te zetten voor de medewerkers van onze partners zelf.

Work From Anywhere

Al sinds 2008 is het voor meerdere projecten van VANAD mogelijk om ook als klantenservice medewerker thuis te werken. Inmiddels werken wij allemaal volledig vanuit

Lees verder »

Managed Insourcing

Managed insourcing is een klantcontact oplossing waarbij je als organisatie de expertise in huis haalt. Ben je op zoek naar volledige ontzorging als het gaat

Lees verder »

Outsourcing

Outsourcing is een klantcontact oplossing voor organisaties die het klantcontact gedeeltelijk of volledig willen uitbesteden aan VANAD op onze campus in Capelle aan den IJssel.

Lees verder »