Work From Anywhere

Al sinds 2008 is het voor meerdere projecten van VANAD mogelijk om ook als klantenservice medewerker thuis te werken. Inmiddels werken wij allemaal volledig vanuit huis en hebben wij daar een specifiek medewerker onderzoek over gedaan. Onze medewerkers vinden het fijn om thuis te werken en voelen zich gesteund en nog steeds onderdeel van het team. Vertrouwen en zelfredzaamheid is belangrijker dan controle en verantwoording.

De aanpak, faciliteiten en de beschikbare communicatiekanalen zijn essentieel voor het in verbinding blijven met onze medewerkers. VANAD kent de voordelen, valkuilen, best practices en de eerste hobbels die vaak voor organisaties genomen moeten worden. Je moet erin geloven om ervoor te gaan. Verras je medewerkers regelmatig met een virtuele actie of een presentje aan huis en vertrouw er vooral op dat ook zij alles doen wat in hun macht ligt om ook vanuit huis de ideale medewerker te zijn.

Wij maken gebruik van het Customer Experience platform Quandago dat onze medewerkers in staat stelt overal te werken waar er een (beveiligde) internetverbinding is.

Managed Insourcing

Managed insourcing is een klantcontact oplossing waarbij je als organisatie de expertise in huis haalt. Ben je op zoek naar volledige ontzorging als het gaat

Lees verder »

Outsourcing

Outsourcing is een klantcontact oplossing voor organisaties die het klantcontact gedeeltelijk of volledig willen uitbesteden aan VANAD op onze campus in Capelle aan den IJssel.

Lees verder »

Academy

VANAD Academy en haar trainers zijn enthousiaste en vakkundige ontwikkelaars en facilitators voor inspirerende trainings- en  opleidingstrajecten om interne en externe Human Talents te laten

Lees verder »