Greenwheels & VANAD: grenzeloos partnership

Greenwheels is al langer actief op de Duitse markt, maar heeft door de toenemende groei besloten om nu ook in Duitsland met de mensen en technologie van VANAD Group samen te werken. Sinds februari 2017 verzorgt VANAD de volledige klantenservice voor de Nederlandse klanten vanuit het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel. Met de uitbreiding in Duitsland heeft het partnership een internationaal karakter gekregen op de Duitse vestiging van VANAD in Essen.

Internationaal ondernemen
Voor Andrew Berkhout, Managing Director van Greenwheels, is het uitbreiden van de samenwerking een logische stap: “We zijn erg tevreden over ons partnership met VANAD in Nederland en zetten onze samenwerking nu ook in Duitsland in om onze Duitse klanten nog beter en sneller te woord te staan.” Eén partner voor beide landen ziet Berkhout vooral als een voordeel: “VANAD begrijpt onze business, staat als partner naast ons en daagt ons uit. Dat is wat we nodig hebben om onze klanten in Duitsland de ultieme klantervaring te bieden.”

Centrale customer service
“We zijn ontzettend blij dat we ons partnership met Greenwheels hebben uitgebreid naar Duitsland,” stelt Yvonne de Keijzer, General Manager van VANAD Group in Nederland en Duitsland. “Ondanks dat er verschillen zijn tussen beide landen, culturen en klantverwachtingen kunnen we vanuit onze bestaande relatie de rode draad van de samenwerking verder doortrekken naar Duitsland. In de jaren dat we met Greenwheels samenwerken, is een hecht partnership ontstaan waarin inbrengen van kennis en expertise hebben geleid tot gezamenlijke verbeteringen in de dienstverlening naar de Greenwheels klant. Iets waar we trots op zijn. Dat we zowel vanuit Nederland als Duitsland werken, maakt ons partnership nog krachtiger,” aldus de Keijzer.

Blokker

Om de snel veranderende consument bij te kunnen benen op klantcontactgebied, zocht Blokker naar een partner die snelheid, flexibiliteit en verbeteringen biedt.

Lees verder »

de Bijenkorf

De wereld vandaag is steeds meer digitaal en dat geldt ook voor de Bijenkorf. Dat betekent dat in het contactcenter digitalisering bijzonder belangrijk is voor

Lees verder »
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email