Stroomopwaarts en VANAD Engage starten werkleertraject in klantcontact.

Er is een grote personeelsbehoefte bij Klantcontactcentra in heel Nederland en om op deze behoefte in te spelen, start Stroomopwaarts een nieuw werkleertraject. Dit werkleertraject biedt minimaal 40 werkzoekenden uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam de mogelijkheid om binnen drie maanden een opleiding tot contactcenter medewerker te volgen en werkervaring op te doen. Deelnemers ontvangen na dit traject een erkend certificaat en hebben goede vooruitzichten op een baan (onder andere bij VANAD Engage).

Sterkere positie arbeidsmarkt

Met dit werkleertraject worden inwoners met een bijstandsuitkering én andere werkzoekenden uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam in drie maanden begeleid naar betaald werk in klantcontactcenters, waaronder VANAD Engage. Samen met Stroomopwaarts is hiervoor een contactcenter opgezet in het werkleerbedrijf in Schiedam, om de deelnemers ‘on the job’ te trainen. In het programma is er ook aandacht voor persoonlijk leiderschap, (zelf)vertrouwen en talentontwikkeling. De deelnemers ontvangen na examinering het landelijk erkend KSF-Branchecertificaat en het Engage AanZet certificaat, waarmee ze hun positie op de arbeidsmarkt versterken.

Flexibel werken

Uit onderzoek van het UWV blijkt dat de vraag naar klantcontactpersoneel met name bij de GGD’s, online retail bedrijven, de overheid en banken is toegenomen. Deze trend is bij Stroomopwaarts al langere tijd bekend. “Functies binnen klantcontactcenters zijn niet gebonden aan sectoren, hierdoor zijn er veel mogelijkheden voor onze cliënten. Dit werk is namelijk erg geschikt om parttime of vanuit huis te doen. Ook kan het een oplossing zijn voor ouders met kinderen die meer aan huis gebonden zijn.”, aldus Martijn Bulte, unitmanager Werk bij Stroomopwaarts.

Ervaren partner

VANAD Engage is na een uitgebreid marktoriëntatie gekozen als partner in het opleiden en begeleiden van contactcenter medewerkers. “Met onze interne leertrajecten begeleiden wij collega’s in hun vak, met een grote focus op het werken vanuit échte verbinding (met de klant, met een collega en met jezelf). Daarmee voegen we waarde toe aan ieder klantcontact dat wij voor onze partners doen en geven we onze collega’s ‘skills for life’ mee. Door de samenwerking met Stroomopwaarts, laten wij de kracht van verbinding nog veel verder reiken”, aldus Sharon Braam, chief human resources officer bij VANAD Engage.

***

Over VANAD Engage 

VANAD Engage, partner in goed klantcontact waarbij verbinding centraal staat. Wij bieden persoonlijke en digitale oplossingen die klantcontact verbeteren. Het is onze missie om ieder contact gemakkelijk, persoonlijk en waardevol te maken. Dit doen wij door de juiste mensen, technologie, processen en data te verbinden. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn plek in onze maatschappij heeft. We geven dan ook graag aandacht aan de verbinding met en tussen onze medewerkers.

Contactgegevens

VANAD Engage
Rivium Westlaan 1
2909 LD Capelle aan den IJssel

Tel. (010) 288 1600
E-mail info@vanadengage.flywheelsites.com
Website www.vanadengage.com

Over Stroomopwaarts

Stroomopwaarts is de uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen van de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Iedereen verdient het om mee te doen in de samenleving. Meedoen kan op veel manieren, maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als het (even) niet zelf lukt, biedt Stroomopwaarts hulp bij een tijdelijk inkomen, begeleiding naar betaald werk en ondersteuning bij schulden. Ook biedt Stroomopwaarts extra’s voor inwoners met een laag inkomen. Dit doen wij samen met partners en ondernemers uit de regio.

Contactgegevens

Stroomopwaarts MVS
Postbus 205
3140 AE Maassluis

Tel. (010) 246 5555
E-mail communicatie@stroomopwaarts.nl
Website www.stroomopwaarts.nl

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!