Theo bedankt en tot ziens!

Na 19 jaar neemt Theo van den Bos afscheid van VANAD om te genieten van zijn welverdiende pensioen. We blikken terug met Theo op zijn VANAD-tijd, want hoe is onze boekhouder uit Kesteren (Neder-Betuwe) ooit in Capelle aan den IJssel verzeild geraakt? Hoe kijkt hij terug op bijna twee decennia? En wat gaat hij het meeste missen?

Op de foto: Theo van den Bos (links) en Ad Nederlof op Theo’s afscheidsetentje met collega’s.

Solliciteren langs de weg
In 2001 was Theo op zoek naar een nieuwe baan. Hij had een sollicitatiegesprek in Capelle aan den IJssel. Doordat het kantoor van zijn vorige werkgever ooit van Geldermalsen naar Capelle aan den IJssel verhuisde, was hij bekend in de regio. Onderweg naar zijn sollicitatie werd er naar hem getoeterd door een oude bekende. Zijn oude baas gebaarde hem om langs de weg te stoppen. Deze toevallige ontmoeting leidde tot nog een sollicitatiegesprek: “Toen ik vertelde dat ik op weg was naar een sollicitatie vroeg mijn oude baas, die inmiddels directeur was van Enovation (voormalig bedrijfsonderdeel van VANAD Group): Wil je eens bij mij komen praten? Misschien kunnen we iets voor jou betekenen. Het voorstel van het andere bedrijf waar ik solliciteerde, heb ik afgewezen en ik ging weer voor mijn oude baas werken, maar dan bij een ander bedrijf.”

Feestweek
Voor Theo was het niet de eerste wens om een eind van huis te werken, maar dat hij met veel plezier is gebleven, mag met 19 jaar duidelijk zijn. “Als boekhouder heb ik geen smeuïge verhalen. Vanaf het begin heb ik met collega’s de administratie opgebouwd en bijgehouden. Dat heb ik met veel plezier en toewijding gedaan.” Wat Theo het meeste bijblijft, is het contact met zijn collega’s: “Wat bindt, zijn uiteindelijk je collega’s. In goede en slechte tijden heb je veel voor elkaar over. Dat is de rode draad van mijn verhaal: ik heb leuk samengewerkt met heel veel collega’s.” Deze laatste werkweek is voor Theo een feestweek, omdat hij boven verwachting is verrast: “Een kaart met alle berichtjes van collega’s, een etentje waar iedereen bij was, ook Ad (founder VANAD Group), ontzettend leuk. Nu maken ze het me toch wel moeilijk om weg te gaan,” aldus Theo.

VANAD-familie
Na 20 jaar hard werken, Theo werkt naast VANAD in de avonden en weekenden ook voor zichzelf, neemt Theo met een gerust hart afscheid: “De positieve, leuke reacties van collega’s zijn een hart onder de riem voor de komende tijd. ‘t Zal wel wat stiller worden in de toekomst. Ze hebben erg hun best gedaan voor een mooi afscheid naar mijn pensioen toe. De herinnering die ik nu heb aan de kaart met alle teksten zal mij heel lang bijblijven.” Daarmee houdt de relatie met VANAD niet op, zo vertelt Theo: “Ad zei tegen mij: Veel geluk met je familie, kom ook nog eens langs bij je VANAD-familie. We zien je nog wel.” Theo is vooral dankbaar voor alle waardering en alle steun in 19 jaar, zowel in goede gezondheid; veel gelachen’ als bij ziekte ‘goed opgevangen’: “Wat ik het meeste ga missen zijn jullie!”

Zoek jij een nieuwe baan waar je je heel lang kunt committen? Check dan ons veelzijdige vacature-overzicht: https://www.werkenbijvanadengage.nl/vacatures

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!