Tips om coronaproof de feestdagen te vieren

De leukste tijd van het jaar staat weer voor de deur! Die laat jij toch niet stilletjes voorbij gaan? Hoe organiseer je een gezellige en veilige sinterklaas- of kerstviering in 2020? Bij VANAD vieren wij het Sinterklaasfeest altijd groots op onze campus met alle VANAD kindjes. Dit jaar hebben de Sint en Piet een video opgenomen en de kindjes verteld dat de Pieten de cadeautjes in hun huis verstopt hebben. Na het bekijken van de video en een zoektocht in huis zijn de kindjes toch verblijd met een cadeau.

We vertelden al dat het winkelpiekseizoen eerder zal beginnen. Begin dus nu al met cadeautjes kopen. Het leven speelt zich voornamelijk binnenshuis af en het online winkelen zit in de lift. Wees de grote drukte in december voor en begin nu met het maken van verlanglijstjes en het kopen van de cadeautjes.

Een goede klantenservice is cruciaal en zeker ook online. Het verhoogt de aankoopintentie, loyaliteit en klanttevredenheid. Een goede klantenservice kan het verschil maken. Bezoekers van een webshop lopen verschillende fasen door in het beslissings- en aankoopproces: pre-sale (oriënteren/informeren), sale (kopen/offreren) en aftersale (service na de aankoop). Tijdens dit proces lopen bezoekers tegen diverse vraagstukken aan, zoals: wat is de levertijd? Hoe kan ik betalen? Kan ik ruilen? Hoe kan ik opzeggen? Naast een goede online klantenservice met FAQ blijft de behoefte aan persoonlijk contact bestaan; niet elke vraag is online op te lossen. Daarbij zijn er bezoekers die meer offline georiënteerd zijn.

Ook het aanbieden van chat is een optie om de bereikbaarheid te verbeteren. Chat zorgt voor directe interactie en een medewerker kan vaak meerdere chats tegelijk aan. Hierdoor zal het e-mail- en webformulierverkeer afnemen. Dit betekent een kortere doorlooptijden van cases.

Op veel projecten bij VANAD gebruiken we deze chat data om een chatbot te implementeren om pieken op te vangen. Bijvoorbeeld een gespreksvoorbereiding in gang te zetten door te vragen naar contactgegevens, ordernummers, foto’s etc. Deze data gebruiken wij ook om de FAQ in te vullen naar klantbehoefte. Veel voorkomende vragen kun je dan daar opvangen en proactief naar verwijzen in bijvoorbeeld je orderproces.

En dan nu de tips op coronaproof de feestdagen te vieren…

  • Lootjes trekken uit een beslagkom zit er niet in dit jaar, maar dit kun je ook live op afstand doen met je telefoon.
  • Als je normaal met een grote groep sinterklaas of kerst viert, gaat het dit jaar niet lukken om allemaal bij elkaar te komen. Verstuur dan de cadeautjes per post naar iedereen die er niet bij kan zijn. Bij veel webwinkels kun je pakjes laten inpakken en direct naar een ander afleveradres laten sturen.
  • Om het dan extra feestelijk te maken kun je een uitpakparty via videobellen organiseren. Je hebt nu waarschijnlijk al zoveel ervaring met videobellen dat het organiseren van een uitpakparty voor jou een peulenschil is. De gratis app Whatsapp heeft natuurlijk deze mogelijkheid en kun je ook downloaden op je pc of laptop.
  • Voor een optimale beleving zorg je natuurlijk voor een feestelijk ingerichte kamer als achtergrond met veel, heel veel sint- of kerstversiering of een sfeervolle achtergrondfoto. Dit is een leuke manier om toch gezellig met elkaar de cadeautjes te kunnen uitpakken.

Wij hopen dat je door deze tips enthousiast geworden bent en de komende feestdagen met een positief gevoel tegemoet gaat. Veel plezier en geniet ervan! 

Benieuwd wat wij voor jouw (klantenservice)organisatie kunnen betekenen? Mail dan naar inspiratie@vanadgroup.com.

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!