Van cold calling naar customer engagement

Deze maand werkt Mandy Bouman 5 jaar bij VANAD. Als Sales Support ondersteunt zij onze Customer Success Managers. Zij is altijd aan het netwerken en zoekt overal naar nieuwe connecties. Mandy is een duizendpoot en als er vanuit marketing iets georganiseerd moet worden is zij van de partij. Dat merk je vooral als je met haar over de campus loopt en ze door iedereen aangesproken wordt.

Hoe heeft jouw carrière bij VANAD er tot nu toe uit gezien?

Vijf jaar geleden ben ik begonnen bij bij Aloha (Cimplicity) op een nieuwe afdeling. Cimplicity was voornamelijk voor intern gebruik, maar we hadden onder andere Ro!Entree als klant. We stonden aan de start om Aloha in de markt te gaan zetten en als product te verkopen. Mijn voornaamste taak was acquisitie, cold calling.

Hoe ik daar terecht ben gekomen? Na mijn HAVO ben ik HBO Communicatie aan de HAN gaan doen. Op mijn 21e was ik klaar en wilde ik graag doorleren. Toen ben ik naar de UvA gegaan, want ik wilde mijn wereld groter maken dan alleen Veenendaal. Daar heb ik communicatiewetenschap gestudeerd. Na mijn studie ben ik bij het FD terecht gekomen en heb daar advertentieruimtes verkocht via de telefoon. Na twee jaar in de haven van Rotterdam te hebben gewerkt vond ik in de functie van Aloha mijn passie terug en had ik meteen een klik met de mensen daar.

Na een jaar Aloha ben ik overgegaan naar VANAD Engage als sales support.

Wat is het gaafste dat je hebt meegemaakt bij VANAD?

Heb je even? Recent heb ik meegewerkt aan het partnership met Transavia. Een tender van 100 pagina’s tot en met een ‘douche’, waar we de klant van binnen en buiten leerden kennen. Ik vond het vooral heel mooi om te zien dat we zo’n goede match zijn, het persoonlijke contact en de klik die we met elkaar hadden.

In Duitsland heb ik een aantal keren meegedraaid op de CCW in Berlijn. Om op te vallen heb ik letterlijk een Nederlands jurkje aangetrokken. Ik heb mijn collega’s daar verbaasd door dit gewoon te doen en heel vrolijk stroopwafels uit te delen en in het Duits gesprekken aan te gaan met bezoekers. Dat maakte het gaaf om dit te doen.

Wat maakt je werk bij VANAD zo leuk?

De combinatie van sales & marketing is voor mij ideaal. Met sales ben ik bezig met connecties en verbinding met onze organisatie maken. Ik hou van mensen en wil graag helpen. Tijdens het gala vorige maand is iedereen in één woord omschreven, die van mij was zorgzaam. Wat ik belangrijk vind is persoonlijk contact en een warm welkom. Ik ben ook gek op verhalen. Iedereen draagt een persoonlijk verhaal met zich mee, ik vind het leuk om iedereen offline en online te inspireren.

Dus wil jij kennismaken en kijken waar wij elkaar kunnen helpen? Neem dan contact met me op via mandy.bouman@vanadgroup.com.

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!