Van sollicitant tot recruiter

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Als jonge moeder wilde Kelly Nowack (33) graag meteen aan het werk. “Thuiszitten is echt niks voor mij.” Dit moest natuurlijk wel goed te combineren zijn met haar privé leven. Zo besloot ze te gaan solliciteren voor een baan binnen de klantcontact branche. Na verschillende functies in deze wereld is ze nu sinds 3 jaar werkzaam bij VANAD, waar ze tijdens het sollicitatiegesprek tegenwoordig aan de andere kant van de tafel zit!

Kelly vertel eens, hoe zag jouw leven voor VANAD eruit?
“Van oorsprong kom ik uit Zwolle. Ik ben op mijn 21e moeder geworden, en om dat te kunnen combineren met een baan ben ik gaan werken binnen de flexibele branche van de klantenservice. Toen ik in 2009 naar Rotterdam verhuisde ben ik dit werk blijven doen, maar na verschillende banen kwam ik uiteindelijk op een plek terecht waar ik me niet echt happy voelde. Ik zat daar niet op mijn plek. Toen ik een vacature voorbij zag komen voor Ben bij VANAD ben ik dan ook verder gaan solliciteren, waarna ik op gesprek mocht komen. Tijdens de eerste keer hier op de campus had ik gelijk dat familiegevoel. Het voelde meteen goed, en gelukkig werd ik ook aangenomen! Door Rieneke, waar ik nu natuurlijk direct mee samenwerk. Dat is inmiddels alweer 3 jaar geleden!”

Want hoe is dat toen gegaan? Je bent begonnen bij Ben, wat doe je nu?
“Bij Ben heb ik na de training bijna alles wat mogelijk was wel gedaan. Social media, backoffice, floor walker, ik heb in de lijn gewerkt, gesprekken terug mogen luisteren, noem het maar op. Na een klein jaar bij Ben kwam er een mogelijkheid vrij om mijn WFT-certificaat te halen om op één van onze bancaire projecten aan de slag te gaan. Na het behalen van mijn certificaat ben ik ook daar nog een jaar gaan bellen. Daarna kwam er een functie vrij op recruitment. Ik heb geen verdere opleiding gedaan als jonge moeder, dus nu ik de tijd heb pak ik elke kans om mezelf verder te ontwikkelen met beide handen aan. Ik dacht dus: ik probeer het gewoon. En met succes! Ik ben nu sinds een paar maanden zelfs junior recruiter. Als recruitment medewerker bel je sollicitanten voor een screening waarna je ze uitnodigt voor een sollicitatiegesprek. Tegenwoordig heb ik mijn eigen projecten waarvoor ik van begin tot eind verantwoordelijk ben. Van screening en het voeren van de gesprekken, tot het overleg met de projectmanager en het daadwerkelijk aannemen van nieuwe medewerkers.  Het is druk en ik moet nog heel veel leren, maar ik vind het een hele leuke nieuwe uitdaging!”

Nu ik de tijd heb pak ik elke kans om mezelf verder te ontwikkelen met beide handen aan!

En wat vind je het allerleukste aan je baan?
“Ik vind het moeilijk om één ding te benoemen, maar als ik moet kiezen dan toch wel de gesprekken die ik mag voeren met de sollicitanten. En om de uitkomst van die gesprekken dan te bespreken met de teammanager van het project, en te beslissen wie er wel en niet past. Maar wat ook leuk is, is om voor een sollicitant die we afwijzen voor het ene project, ook verder te kijken of ze eventueel bij een ander project zouden kunnen passen.”

Waar heb je het meeste van geleerd?
“Voor het recruitment werk wat ik nu doe heb ik het meeste geleerd van mijn eigen ervaring met werken binnen de klantenservice. Hierdoor heb ik veel kennis opgebouwd wat nu van pas komt. Ik weet wat we zoeken, welke kennis sollicitanten nodig hebben, waar ze binnen mijn project naar op zoek zijn en wat daarin belangrijk is. Dit verschilt namelijk erg voor bijvoorbeeld een retailer, telecom provider of bancair project. Ik weet waar ik over praat en ook hoe het is om in de stoel van de sollicitant te zitten.”

Met jouw ervaring als klantcontactmedewerker, welk klantcontact moment staat jou het meest bij?
“Dit was toevallig iets waar ik laatst nog aan moest denken. Ik belde bestaande klanten over hun hypothecaire zaken waarna er dan vaak een advies gesprek ingepland moet worden. Dat is het doel van dat soort telefoontjes, maar waar het natuurlijk allemaal om draait is dat we klanten de aandacht geven die zij verdienen. Dat ze zich realiseren dat de bank er echt nog voor hen is. Voor één meneer heb ik de afspraak niet eens gepland, maar ik wist hem wel dat stukje vertrouwen terug te geven. Het was echt een leuk en fijn gesprek over de veranderingen van het moment, en dat klantcontact moment staat me nog heel goed bij.”

Wat doe je verder naast VANAD?
“Mijn vrije dagen zijn al snel gevuld met alles van de kinderen. De oudste is nu net 12 geworden en er zijn in de jaren nog 2 kindjes bij gekomen. De één voetbalt, de ander zwemt, (lachend) de derde is gelukkig iets minder actief. Maar ik ben wel een echte voetbal moeder, in positieve zin. Ik sta altijd langs de zijlijn. Nu gelukkig nog in de zaal maar straks weer het veld op!

En tot slot, hoe zie jij de toekomst voor je?
“Ik lees de klantcontactverhalen dus ik wist natuurlijk dat deze vraag zou komen, haha! Ik vind dit een lastige. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat ik net mijn nieuwe rol heb waarin ik nog heel veel moet leren. Daar ben ik mij nu volop op aan het focussen. In de toekomst lijkt het me wel heel leuk als ik ook support aan kan gaan nemen, en dan natuurlijk het liefst binnen VANAD. Ik zou hier absoluut niet graag weg willen.”

Ook op zoek naar een flexibele baan in de klantcontact branche met vele mogelijkheden om je door te ontwikkelen? Bekijk dan eens onze vacaturepagina of stuur vandaag nog een mailtje naar recruitment@vanadgroup.com!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!