Werken in een anderhalve meter maatschappij

Rutte zei het al: zolang er geen vaccin is tegen het coronavirus, moeten we anderhalve meter afstand houden. Er wordt zelfs gesproken over een anderhalve meter maatschappij. Op deze afstand is er minder kans dat het virus overgedragen wordt bij ademen, praten, hoesten of niezen. 

Binnen VANAD bewegen wij graag mee met de steeds vernieuwende richtlijnen vanuit de overheid, als het gaat om Corona, anderhalve meter afstand op een veilige werkplek. Thuiswerken blijft de norm, maar een uitwijk naar de VANAD campus is een optie als het thuiswerken niet altijd mogelijk of wenselijk is.  

Visie op werk: de werkplek  

Wij willen altijd blijven zorgen voor de beste Customer Experience. Al onze medewerkers werken op de plek waar zij zich het prettigst en meest veilig voelen, (deels) vanuit huis of op een flexplek in één van onze kantooromgevingen. Virtueel werken was altijd al een vast onderdeel van onze standaard way of working in de breedste zin van het woord, maar nu uiteraard nog meer. Onze personal touch die centraal staat in de manier waarop wij relaties aangaan, blijft ons onderscheidend vermogen.  

Klik op de afbeelding om de video te bekijken. Een rondje op de campus.

Het ‘anderhalve meter kantoor’ 

Er komt een moment dat we weer naar kantoor mogen. Afstand houden op kantoor is voor de meeste werknemers een flinke opgave. Vaak staan bureaus dicht bij elkaar en zijn gangpaden te smal, om over de lunchtafel nog maar te zwijgen. 

Binnen VANAD hebben wij aanpassingen gedaan om het anderhalve meter kantoor werkbaar te maken: 

  • Er zijn een vast aantal werkplekken per vloer met anderhalve meter er tussen en wij werken met een intekenlijst. Iedereen registreert zich vooraf. 
  • Er zijn overal aangegeven looproutes.
  • Er staan desinfectiepalen op alle vloeren en bij alle in- en uitgangen.
  • Iedereen moet 1,5 meter afstand houden tot collega’s, binnen én buiten.  

 Naast de werkplekken gaan ook andere processen in de anderhalve meter economie anders lopen. Het werving & selectieproces gaat nu voor een groot gedeelte online. En trainingen en vergaderingen met meer dan twee personen vinden allemaal online plaats.   

Wij willen een veilig gevoel geven aan onze medewerkers. Door middel van bovenstaande maatregelen en het volgen van de RIVM richtlijnendragen wij ons deel bij aan het voorkomen van een tweede uitbraak.  

Binnen VANAD zorgen wij voor elkaar. Wij geven het goede voorbeeld en helpen hiermee anderen dat ook te zijn. Samen maken wij een veilige en prettige werkplek, met de blijvende boost aan positieve energie die wij altijd al hebben gehad. 

Wil jij meer weten over work from home of over onze anderhalve meter inrichting? Neem dan contact op met Inke Lunenberg via inke.lunenberg@vanadgroup.com of 06 – 46 29 02 17 

Ben je enthousiast en zie je het als een uitdaging om ons team te versterken? Bekijk dan onze vacatures op www.werkenbijvanadengage.nl/ 

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!