Klantdata in veilige handen

Binnen VANAD streven wij naar het bieden van meerwaarde voor klanten. Een voorwaarde voor een optimale klantervaring is dat er voldaan wordt aan de klanteisen. Vertrouwen van klanten wordt gewonnen door dienstverlening aan te bieden die voorspelbaar is, continu van hoge kwaliteit en waarbij de klantdata in veilige handen is.

Binnen customer service heb je te maken met persoonsgegevens die worden verwerkt. Het gaat om de persoonsgegevens van klanten en van onze medewerkers. Het is dus van belang dat wij niet alleen de klantgegevens, maar ook de medewerker gegevens goed beschermen. Om onze medewerkers te informeren over de verwerking van hun persoonsgegevens door VANAD en hun rechten onder de AVG, hebben wij een privacy verklaring.

Onze dienstverlening is alleen mogelijk met informatie en informatiesystemen. Het is nodig om deze te beveiligen tegen verstoringen, zodat de kwaliteit van onze dienstverlening niet in gevaar komt. Mocht er een security incident voorkomen, pakken wij deze binnen VANAD zo snel mogelijk op.  Door het snel op te pakken en af te handelen kunnen de negatieve effecten worden beperkt en kunnen maatregelen worden genomen om herhaling te voorkomen.

E-learning

Binnen VANAD werken wij met e-learning Privacy en Security. In de e-learning willen we bereiken dat iedereen weet wat het belang van informatiebeveiliging is en dat elke medewerker telt om onze gegevens optimaal te beschermen. Zeker in deze tijd, waarin het belang van digitalisering en thuiswerken enorm is. Het blijft belangrijk om veilig online te werken.

In de e-learning worden begrippen uitgelegd die samenhangen met informatiebeveiliging en de privacy wetgeving. Medewerkers worden alert gemaakt om risicovolle situaties te kunnen herkennen die schade zouden kunnen geven voor de beschikbaarheid, integriteit of vertrouwelijkheid van informatie. Er wordt uitleg gegeven over hoe je risicovolle situaties kunt voorkomen, hoe je veilig kunt werken en wat je moet doen als er toch iets mis gaat. Per 3 a 4 maanden wordt een nieuwe module beschikbaar gemaakt. Deelname aan de e-learning is verplicht voor alle medewerkers.

Binnen VANAD draagt iedereen bij aan de informatieveiligheid. Zeker bij informatiebeveiliging geldt: het systeem is zo sterk als de zwakste schakel. Het is daarom van belang dat iedereen op de hoogte is hoe je veilig kunt werken en dat gedragsregels opgevolgd worden. Via een SharePoint pagina houden wij ook iedereen op de hoogte van alles omtrent informatiebeveiliging & privacy. Zo draagt de VANAD Informatiebeveiliging & privacy bij aan Happy People en Happy Customers!

Benieuwd wat wij voor jouw (klantenservice)organisatie kunnen betekenen? Mail dan naar ValueCreations@vanadgroup.com

Nieuws

Vakantie is essentieel

Dag deadlines, ochtendspits en routineklussen. De vakantie is aangebroken en dat betekent vrijheid! Afkicken van het gevoel van nog snel even dit of ik moet

Lees verder »
Greenwheels_VANAD
Nieuws

Het kloppend hart; Greenwheels

Deelauto-aanbieder Greenwheels levert zoveel mogelijk diensten zonder tussenkomst van medewerkers. Toch zoeken klanten vaak contact met het bedrijf via de telefoon. Op termijn wil Greenwheels

Lees verder »
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Aanbevolen berichten

Ben, branchewinnaar telecom Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland

Ingrid van der Fits: “Vind de balans tussen procedures en gezond verstand” “Een oorkonde,…

VANAD Engage breidt salesteam uit

Capelle aan den IJssel, 14 juni – Eind vorig jaar kondigde VANAD Engage haar…

Teamleider in klantcontact

Als teamleider bij VANAD Engage adem jij klantenservice en heb jij een helder beeld…