Zomerstop – podcast Leiderschap in Customer Experience

Met de zomer in aantocht gang is het tijd om even achterover te leunen, te ontspannen en te genieten van de zon. Maar wat betekent dit voor de podcast Leiderschap in Customer Experience? Geen zorgen, het is gewoon een welverdiende zomerstop!

Terwijl de dagen langer worden en de temperaturen stijgen, hebben we besloten om een korte pauze in te lassen. Na maanden van inspirerende gesprekken en leerzame afleveringen, is het tijd om nieuwe energie op te doen en de creatieve batterijen op te laden.

Hoewel je misschien even moet wachten op nieuwe afleveringen, is deze zomerstop eigenlijk een geweldige kans om terug te kijken op alle podcasts van het afgelopen seizoen. Beluister de aflevering van Sebastiaan de Vries, Tui, bijvoorbeeld nog eens of laat je inspireren door Joey van het BBQ Experience Center. Jorn Bood vertelde interessante dingen over AI en heb je de laatste podcast met Petra Kuipers al voorbij zien komen?

Vanaf 5 september delen wij weer twee wekelijks een nieuwe podcast. Tot die tijd, laat de zomerstop je inspireren om te ontspannen, te verkennen en nieuwe avonturen aan te gaan.

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!