Simyo voor de 20e keer de beste mobiele provider

Al 20 keer uitgeroepen tot beste mobiele provider én daarnaast ook klantvriendelijkste Telecom provider! Wow! Als partner van Simyo zijn wij mega trots op deze prestatie. 

Simyo maakt klanten blijAl ruim 15 jaar lang, elke dag weer. En met succes want ze zijn door de consumentenbond al 20 keer uitgeroepen als beste mobiele provider.Het consumentenpanel van de Consumentenbond beoordeelt elk kwartaal mobiele providers. En zij vinden Simyo voor de twintigste keer de beste mobiele provider van Nederland.  

Naast dat Simyo de beste mobiele provider is, staan zij ook nog eens in de top 5 van de meest klantvriendelijkste bedrijven van Nederland. Gerry van der Laan, manager IT & operations bij Simyo zegt: We zijn enorm blij en vereerd! Na een bewogen jaar is dit een mooie bevestiging dat we onze focus onverminderd op onze klanten én ons team hebben gehouden. Mede dankzij de goede samenwerking met VANAD en de flexibiliteit en professionaliteit van het team zijn we opnieuw beloond.” 

Als VANAD Group zijn wij trots op ons partnership met Simyo! En willen ze dan ook van harte feliciteren met deze prachtige prestatie!

Nieuws

We are unstoppable

Samen met onze partners begonnen wij enthousiast aan 2020, waarbij net als voor iedereen, het jaar compleet anders liep dan verwacht. Wat onveranderd is, is

Lees verder »
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Aanbevolen berichten

Hoe kan jij de customer experience efficiency vergroten?

We weten allemaal dat je geld bespaart als processen in het contactcenter sneller verlopen….

Happy People, Happy Customers!

Dat de toekomst digitaal is, staat als een paal boven water. Tegelijkertijd is de…

Is WhatsApp een toegevoegde waarde voor je klantcontactkanalen?

Telefonie is nog steeds het grootste kanaal waarin klantcontact wordt afgehandeld. Bij VANAD zien…