Ad Nederlof krijgt Lifetime Achievement Award

“Oscars van de ICT-wereld” uitgereikt

Gisteravond heeft VANAD Group-oprichter Ad Nederlof (75) de Lifetime Achievement Award uitgereikt gekregen tijdens de Computable Awards, ook wel “de Oscars van de ICT-wereld” genoemd. De redactie van Computable heeft deze bijzondere onderscheiding dit jaar voor het eerst toegekend. De Lifetime Achievement Award is voor iemand die veel heeft betekend voor de ICT sector. Ad Nederlof, inmiddels ruim 50 jaar actief in de ICT, wordt geprezen om zijn bijdrage aan de ICT wereld, waarbij hij continue zijn grenzen verlegt. Ad Nederlof was onder meer vice-president van Oracle, board director van Exact en President & CEO van het Amerikaanse bedrijf Genesys, dat in 2000 voor 1,8 miljard dollar aan Alcatel werd verkocht. Na zeven jaar actief te zijn geweest in Silicon Valley (San Francisco) besloot Ad Nederlof na 5 jaar CEO’schap bij Genesys om op 57-jarige leeftijd zijn kennis en ervaring in te zetten voor eigen ondernemingen gebundeld in de VANAD Group. Inmiddels is de VANAD Group een snelgroeiend, internationaal opererend familiebedrijf met ruim 1500 medewerkers dat innovatieve bedrijfsoplossingen levert op het gebied van software, informatie- en communicatietechnologie.

Icoon in de ICT-wereld

“Als je je hele leven en carrière wijdt aan de vooruitgang binnen de ICT sector, dan ben je de juiste persoon om de Lifetime Achievement Award te winnen. Ad Nederlof springt er echt uit als je het hebt over iconen in de ICT wereld”, aldus Rik Sanders van de Computable, die dit jaar voor de 17e keer de Computable Awards uitreikt. De Lifetime Achievement Award is in tegenstelling tot de andere prijzen die door de lezers worden bepaald, een prijs die door de redactie wordt toegekend.

Ad Nederlof was vereerd en verrast deze prijs te mogen ontvangen. “Het is een eer deze prestigieuze prijs te mogen ontvangen van de redactie van Computable, een team van journalisten die bovenop het nieuws zitten en kritisch zijn op alles wat er zich in het vakgebied afspeelt. Dat zij mij op deze wijze in het zonnetje willen zetten, stel ik zeer op prijs. Ik heb de afgelopen 50 jaar de digitalisering van de wereld zien ontstaan, waarbij de ICT-sector een essentiële rol heeft. Maar er zijn op dit vlak nog flink wat stappen te maken. Digitalisering biedt enorme kansen voor de toekomst en daar blijf ik mij graag voor inzetten! ” aldus Nederlof. Hij drukt iedereen vooral op het hart om anticyclisch te blijven denken, door te gaan waar anderen opgeven en trouw aan jezelf te blijven. Nederlof ziet werken als een groot plezier en is nog lang niet van plan te stoppen: “Bij leven en welzijn wil ik nog wel tien jaar door!”.

Over Ad Nederlof
Nederlofs indrukwekkende IT-carrière omspant een halve eeuw en bracht hem steeds een stapje hoger tot het senior executive level. In 1994 was hij mede-oprichter van branche-organisatie Fenit, inmiddels NLdigital genaamd. In 2000 werd hij CEO van Genesys, een in San Francisco gevestigde verkoper van callcentersoftware. Daar stond hij aan de basis voor een miljardendeal: de verkoop van Genesys aan de Franse telecomreus Alcatel voor 1,8 miljard dollar. In 2005 besloot Nederlof op 57-jarige leeftijd voor zichzelf te beginnen. Met zijn zoon Arthur Nederlof en zijn studievriend Arnoud Munneke aan het roer werd de VANAD Group opgericht. Om de focus meer te richten op customer experience, verkocht hij in september 2018 Enovation, ICT-provider voor de gezondheidszorg. Ad Nederlof heeft tevens diverse boeken op zijn naam staan, waaronder Customer Obsession, Stop Customer Frustration en Adtitude.

Over de VANAD Group
VANAD Group is een snelgroeiend, internationaal opererend familiebedrijf dat innovatieve bedrijfsoplossingen levert op het gebied van software, informatie- en communicatietechnologie. Binnen de organisatie werkt een variatie aan internationaal opererende bedrijven nauw samen aan één opdracht: waarde en competitief voordeel toevoegen op het gebied van customer experience, zodat klanten zich kunnen onderscheiden in hun markt. Voor dat doel ontwikkelt en gebruikt de VANAD Group creatieve en innovatieve technologie. Bij het bedrijf zijn meer dan 1.500 mensen werkzaam afkomstig van over de hele wereld. De volgende bedrijven zijn onder de VANAD Group actief: VANAD Engage, Tangelo Software, Early Friday en QuandaGo. Daarnaast is Nederlof nog Founder en Chairman van Unistone Real Estate en van de investment groups Addington en Corbulo Capital.

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Meer informatie en interview verzoeken voor de organisatie:

Smith Communicatie
Leontine Smith
Leontine@smith-communicatie.nl
06 20736010

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!