Collega’s inspireren en motiveren, motiveert mij des te meer!

Wanneer je Leoni Santbergen (32) voor het eerst ontmoet, begrijp je meteen dat ze door haar collega’s is aangedragen om haar verhaal te delen. Ze straalt een hoop positiviteit uit en wil van deze gelegenheid gebruik maken om haar collega’s te bedanken in haar reis van brand hero naar trainer. Nog elke dag is ze dankbaar voor de kans die VANAD haar ruim twee jaar geleden heeft gegeven. Daar waar werkgevers haar CV lieten liggen –Leoni is wegens ziekte drie jaar uit de running geweest- zag VANAD haar potentie. Leoni’s vicieuze cirkel werd doorbroken en maakte ruimte voor een stijgende leercurve.

Leoni, vertel eens! Hoe zag jouw leven voor VANAD eruit?
“De dag dat ik hier kwam werken, herinner ik me nog als de dag van gisteren. Sinds mei 2015 werk ik bij VANAD voor één van de grootste telecom providers van Nederland. Hiervoor ben ik door mijn ziekteperiode drie jaar werkloos geweest en kostte het mij moeite om een baan te vinden. Na de nodige tips en adviezen van mijn begeleider via de gemeente heb ik mijn LinkedIn pagina aangepast aan de hand van keywords en diverse recruiters uitgenodigd om te linken. Zodoende werd ik al snel gebeld door Rieneke, recruiter bij VANAD Group, en had ik binnen twee dagen een nieuwe baan! In mijn studietijd heb ik gewerkt als incassomedewerker en later als supervisor bij een bank. Jammer genoeg heb ik mijn Communicatiestudie niet af kunnen maken door mijn ziekte, en ook aan mijn werk kwam een eind door het faillissement van de bank. Gelukkig is mijn ziekte verleden tijd en had Rieneke het volste vertrouwen in mij om een nieuwe start te maken.”

Je bent begin dit jaar begonnen als trainer, vertel?
“Ik ben begonnen met telefonisch klantcontact en daarnaast bood VANAD ook de mogelijkheid voor non-voice. Ik schrijf al jaren gamereviews voor een website en kreeg te horen dat mijn schrijfstijl aansprekend is. Na twee maanden telefonisch klantcontact stroomde ik door naar webcare. Eind vorig jaar heb ik gesolliciteerd op de functie teammanager, daar ben ik het helaas net niet geworden. Maar door de gesprekken die we hebben gevoerd, ben ik wél doorgegroeid tot trainer.”

Wat vind jij het allerleukste aan je baan, toen als brand hero en nu als trainer?
“Wat ik erg leuk vond bij webcare is dat ik mijn creativiteit erin kwijt kon. Dat pakte voor zowel de telecomprovider en haar klanten, als voor mij goed uit. Zo kwam één van onze webcare-activiteiten zelfs op De Beste Social Media ter sprake, een website met dagelijks de beste en meest creatieve social media-updates! Een klant wilde graag MMS’en met haar Sony Xperia, maar kwam er zelf niet uit. Dat mijn collega Sony Experia had geschreven, dus met een ‘e’ ervoor, werd opgemerkt door Sony. De manier waarop wij de klant hebben geholpen en reageerde op de spelfout, maakte het al met al een grappig verhaal. Ik was er niet bewust mee bezig om de beste social media update te behalen. Dat ik de klant met een voor hem/haar groot probleem kan helpen – te merken aan de soms lange, uitgebreide teksten – dáár haal ik super veel voldoening uit. Trainen is een andere tak en geeft me zelfs nog meer voldoening als ik heel eerlijk ben. Collega’s helpen die als ‘groentje’ binnenkomen en nu aan het shinen zijn. Dat zij zichzelf bewijzen en zich ontwikkelen tot de beste krachten, dat is zo gaaf! Ik vind het ook heel motiverend als ze mij inspirerend en motiverend vinden.”

Waar heb je het meest van geleerd?
“Ik heb veel geleerd van webcare: hoe spreek je de klant aan? Hoe toon je empathie? Dat zijn vaardigheden die ik nu heel veel toepas in mijn eigen trainingen. Elke dag leer ik nieuwe dingen en probeer ik ook nieuwe dingen uit. Dat ontwikkelingsproces zal nooit stoppen en daar leer ik ook het meeste van. Binnenkort start ik met het Rising Star Project, een intern talentontwikkelingsprogramma. Ik weet zeker dat ik daar heel veel van ga opsteken, omdat je van elk deelgebied binnen onze organisatie iets meekrijgt. Op dit moment ben ik waar ik wil zijn en hoop ik op de lange termijn verder door te groeien binnen de VANAD Academy om meer diverse trainingen te geven.”

Waar ben je het meest trots op?
“Ik ben er trots op dat ik mijn schouders eronder heb gezet toen ik hier binnenkwam om verder te komen. En dat het me is gelukt! Waar ik ook heel trots op ben, is dat ik ben waar ik nu sta – in een korte periode.”

Wat doe je naast je werk?
“Ik woon in Rotterdam samen met mijn vriend, al 12 jaar. Je kunt het helemaal super of heel suf vinden, maar als ik niet aan het werk ben, ben ik het liefst thuis. Ik houd van hele uitgebreide bordspellen, waar ik ook miniaturen voor schilder. Als ik geen bordspel speel of achter mijn enorme lens met lamp zit om nieuwe miniatuur creaties te maken, kijk ik het liefst series.”

Is er nog iets dat je kwijt wil?
“Graag wil ik via deze weg iedereen bedanken die mij heeft bijgestaan in deze reis, vanaf het moment dat ik hier ben aangenomen tot waar ik nu ben. Ik waardeer het nog steeds elke dag dat ik hier mag zitten!”

Vind jij het net als Leoni leuk om klanten en/of collega’s te helpen? Neem dan een kijkje op onze vacaturepagina!

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!