De opkomst van elektrische voertuigen en hun (kritische) gebruikers

Sinds 2015 werken we bij Engage voor Elektrische Voertuigen – organisaties. Waar de markt in de beginjaren nog mondjesmaat groeide zien we nu inmiddels het aantal gebruikers en aanbieders enorm groeien. Inmiddels ondersteunen we meerdere EV-organisaties.

De rol van E-mobiliteit

E-mobiliteit zal een cruciale rol spelen in de wereldwijde transitie naar schone energie. Ondanks de tegenslagen door Covid-19 zal de komende jaren de doorbraak van elektrische voertuigen (EV) op grote schaal zal plaatsvinden. Verwacht wordt dat EV’s snel goedkoper worden en eerder dan gedacht vergelijkbaar geprijsd zullen zijn als de auto’s met een verbrandingsmotor.

Groei realiseren met blije laders.

De klantenservice voor onze EV-partners wordt 24/7 en 365 dagen per jaar gedaan door ons meertalig EV-team. We handelen veel contacten af over publieke en private laders, in verschillende talen en op meerdere kanalen. In Capelle is dat in het Nederlands, Engels en Frans en vanuit onze vestiging in Duitsland de Duitstalige contacten.

Bij veel partners zijn we jaren geleden begonnen als out-of-office partner voor avond / weekend / nacht noodopvang. Inmiddels doen we voor veel van deze partners de volledige dienstverlening. Beginnend met technisch support via telefoon. Als klantcontact partner zijn wij de oren en ogen van de organisatie. En door onze jarenlange ervaring met verschillende backoffice systemen van de laadpalen kunnen wij ons wel expert noemen. Met deze kennis en informatie kunnen wij onze partners adviseren op het gebied van productontwikkeling en automatisering van het klantcontact centrum. Advies om onnodige contactmomenten te reduceren, de customer service te laten groeien en ze aan de hand mee te nemen met onze visie naar 2025. De EV-markt zit namelijk nog vol in de ontwikkeling en ook wij leren voortdurend.

De toekomst van laadlocaties

In 2021 werden bijna 90 duizend nieuwe stekkerauto’s verkocht, 32 procent meer dan een jaar eerder. De meeste, ruim 73 duizend, waren volledig elektrisch. Dit is een groei van 17 procent vergeleken met een jaar eerder. Met de groei van deze aantallen betekende dat ook het aantal laadpunten snel mee moesten groeien. In 2018 hadden we nog zo’n 37.000 openbare oplaadpunten in Nederland, eind 2021 staat de teller op ruim 85.000

De markt is er en groeit heel hard. De voorspellingen zijn dat ergens tussen 2030 en 2050 zal het grootste deel van het wagenpark geëlektrificeerd zijn. En al die auto’s moeten ergens worden opgeladen, niet alleen thuis of op het werk, maar ook onderweg. Naarmate de verkoop van EV’s toeneemt, groeit de vraag naar laadpunten. Volgens GTM Research zal het aantal laadpunten tegen 2030 oplopen tot 40 miljoen wereldwijd. Een groeiende markt dus, met meer klanten en meer klantvragen.

Benieuwd wat wij voor jouw EV-organisatie kunnen betekenen? Wil je met ons in gesprek over hoe ons team werkt? Neem dan contact op met Inke Lunenberg via inke.lunenberg@vanadgroup.com of 06-46 29 02 17

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!