“Klantcontact is breed; er zit een stukje psychologie achter en dat is interessant.”

Bij VANAD Engage vinden wij het belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Dit doen we sinds 2018 met ons AanZet traject. Samen met verschillende partners bieden we werkzoekenden een inspirerend leerprogramma mét het KSF branche certificaat, zodat ze klaar zijn voor hun eerste baan in klantcontact. Lees hieronder waarom het traject voor Maarten zo belangrijk was.

Maarten kon na het AanZet traject in 2020 starten op project Greenwheels en na twee maanden werd hij benaderd voor een ander nieuw project. “Dat was erg leuk, omdat alles nieuw was. Met het hele team continu het wiel uitvinden. Erg uitdagend.” Toen dit ten einde liep werd hij gevraagd voor een outbound traject bij op een financieel project. En daarna kwam er in augustus een plek vrij bij het zakelijk klantcontact.

Maarten, hoe kwam jij binnen en hoe kijk jij daar op terug?

“Ik zat op de fiets, 17 februari, en wist niet wat ik er van moest verwachten. Maar ik wilde er wel voor gaan. Mijn beeld van klantcontact was niet erg positief. Dus mijn gedachten gingen vooral: ‘vind ik dit wel leuk, trek ik dat, wil ik dat, etc.’ Maar naarmate het traject vorderde, merkte ik dat het meer was dan alleen aan de telefoon zitten. Het is breder, er zit een stukje psychologie achter en dat vond ik interessant.

Zo mochten we in de tweede week meelopen en rondkijken en ik had direct een goed gesprek met een van de teamleiders. Ik vroeg of ik mocht meeluisteren en merkte dat het project Greenwheels ook best technisch was en in veel gevallen kun je mensen direct helpen. Dit veranderde mijn beeld direct.

Ik begrijp dat ik nu, bij deze financiële partner, wel op een van de complexere projecten zit. Ik krijg enorm gevarieerde en soms lastige vragen. En het stukje psychologie wat je mee krijgt tijdens het AanZet traject helpt mij bij deze gesprekken. Dit zorgt er voor dat ik wat sterker in mijn schoenen sta en niet ‘bang’ ben voor de klant. Het helpt mij te kunnen inleven en om sneller in te kunnen zien in welke staat de klant verkeerd. De inhoud van het AanZet traject helpt mij nog steeds in mijn dagelijks werk.

Het AanZet proces was best intensief. Het mooie is dat de gehele groep zich kwetsbaar opstelt, ook de trainers. Het was niet één gesprek wat iets met je doet, niet één ding, maar het totale proces wat je doet inzien en helpt om het traject aan te gaan.”

Hoe zie jij de toekomst voor je binnen Engage?

“Het tweede project was geen simpel werk, maar ik had vrij snel door hoe het werkte. Dat zorgde er voor dat ik al snel van klantexpert naar coach, naar coördinator naar trainer ging. Het werk als coördinator is leuk, want je hebt een verantwoordelijkheid. Dat zou ik wel graag opnieuw willen, maar op een complexer project. Ik heb het op dit moment naar mijn zin en nog veel te leren, maar op een gegeven moment wil ik wel mijn vaardigheden verbreden.”

Hoe was jouw leven voor Engage?

“Het ritme van weer werken is mij niet zwaar gevallen. Ik ben wel enorm trots op het feit dat ik een baan heb en een salaris. Ik heb ooit rechten gestudeerd en door deze baan heb ik in jaar tijd mijn studieschuld weg kunnen werken. Dat was een enorme last en lucht enorm op. En onlangs heb ik ook mijn eigen huis kunnen kopen en kunnen inrichten.”

Had je dit verwacht door in contact met baanbrekend Drechtsteden?

“Nee, absoluut niet. Ik was werkloos en depressief; kijken naar de toekomst en het zonnig inzien was toen niet aan mij besteed. Het was erg fijn om bij Baanbrekend Drechtsteden onder de hoede genomen te worden, maar je voelt je enorm afhankelijk. Je loopt tegen veel dingen aan, er zijn veel regels en er zit een politieke wil achter waar wordt gedacht: ‘jij hebt een uitkering, dus je doet iets niet goed.’ Baanbrekend Drechtsteden biedt perspectief en een tip vanuit mijn kant is dan ook ‘wees niet bang’. Je kunt altijd nog iets anders gaan doen, maar geef het een kans.”

Deelnemen aan AanZet?

Wanneer je zelf een afstand hebt tot de arbeidsmarkt, kun je het AanZet programma bespreken met je arbeidsbemiddelaar, jobcoach of de gemeente. Wanneer zij een goede match zien, kunnen ze contact opnemen met Engage.

Ondersteunt jouw organisatie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zou onze AanZet aanpak een extra mogelijkheid zijn voor jouw kandidaten? Neem contact met ons op en laten we dan eens verder praten om een mogelijke samenwerking te bespreken!

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!