And the winner is…

18 januari 2020 stond het VANAD Gala in het teken van golden gamechangers: De kleur van roestige industrie, van de eerste gloeilamp en de eerste plek. De kleur van succes! Zoals ieder jaar draait het gala om onze mensen, hun talent en inzet. Wij zijn gamechangers in onze eigen league. Want VANAD Engage is bijzonder, wij bekijken het anders en zien nieuwe mogelijkheden waar anderen dezelfde weg blijven bewandelen.

And the winner is…

De winnaar van de Talent Award ontvangt deze omdat zij haar potentieel optimaal heeft benut en heeft laten zien zich sterk te hebben ontwikkeld. De A&A Award (afkorting van Arthur & Arnoud) gaat naar de persoon die in het afgelopen jaar bijzondere prestaties heeft geleverd. En de meeste prestigieuze prijs, de Living Legend Award, voor degene die de afgelopen jaren een blijvende stempel op VANAD Group heeft gedrukt.

Gamechanger

  • Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt? Wij willen ze wel en we maken ze sterk, loyaal en onmisbaar in ons klantcontact
  • Wetgeving die ons beperkt in het aangaan van flexibele contracten? Wij grijpen de kans om onze medewerkers nog meer aan ons te verbinden!
  • Techniek als vervanger van klantcontact? Nee, als steunpilaar van klantcontact waarbij we de samenwerking tussen mens en systeem versterken en de persoonlijke connectie nog meer koesteren.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van andere perspectieven en vernieuwende ideeën. Het maakt ons een prachtige partner en het zorgt voor krachtige samenwerkingen met resultaten die we verankeren in het fundament van onze organisatie.

Wil je ook graag werken met Living Legends binnen je CX-organisaties?

Neem contact op met inspiratie@vanadgroup.com.

Nieuws

We are unstoppable

Samen met onze partners begonnen wij enthousiast aan 2020, waarbij net als voor iedereen, het jaar compleet anders liep dan verwacht. Wat onveranderd is, is

Lees verder »
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Aanbevolen berichten

Hoe kan jij de customer experience efficiency vergroten?

We weten allemaal dat je geld bespaart als processen in het contactcenter sneller verlopen….

Happy People, Happy Customers!

Dat de toekomst digitaal is, staat als een paal boven water. Tegelijkertijd is de…

Is WhatsApp een toegevoegde waarde voor je klantcontactkanalen?

Telefonie is nog steeds het grootste kanaal waarin klantcontact wordt afgehandeld. Bij VANAD zien…