And the winner is…

18 januari 2020 stond het VANAD Gala in het teken van golden gamechangers: De kleur van roestige industrie, van de eerste gloeilamp en de eerste plek. De kleur van succes! Zoals ieder jaar draait het gala om onze mensen, hun talent en inzet. Wij zijn gamechangers in onze eigen league. Want VANAD Engage is bijzonder, wij bekijken het anders en zien nieuwe mogelijkheden waar anderen dezelfde weg blijven bewandelen.

And the winner is…

De winnaar van de Talent Award ontvangt deze omdat zij haar potentieel optimaal heeft benut en heeft laten zien zich sterk te hebben ontwikkeld. De A&A Award (afkorting van Arthur & Arnoud) gaat naar de persoon die in het afgelopen jaar bijzondere prestaties heeft geleverd. En de meeste prestigieuze prijs, de Living Legend Award, voor degene die de afgelopen jaren een blijvende stempel op VANAD Group heeft gedrukt.

Gamechanger

  • Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt? Wij willen ze wel en we maken ze sterk, loyaal en onmisbaar in ons klantcontact
  • Wetgeving die ons beperkt in het aangaan van flexibele contracten? Wij grijpen de kans om onze medewerkers nog meer aan ons te verbinden!
  • Techniek als vervanger van klantcontact? Nee, als steunpilaar van klantcontact waarbij we de samenwerking tussen mens en systeem versterken en de persoonlijke connectie nog meer koesteren.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van andere perspectieven en vernieuwende ideeën. Het maakt ons een prachtige partner en het zorgt voor krachtige samenwerkingen met resultaten die we verankeren in het fundament van onze organisatie.

Wil je ook graag werken met Living Legends binnen je CX-organisaties?

Neem contact op met inspiratie@vanadgroup.com.

Nieuws

Vakantie is essentieel

Dag deadlines, ochtendspits en routineklussen. De vakantie is aangebroken en dat betekent vrijheid! Afkicken van het gevoel van nog snel even dit of ik moet

Lees verder »
Greenwheels_VANAD
Nieuws

Het kloppend hart; Greenwheels

Deelauto-aanbieder Greenwheels levert zoveel mogelijk diensten zonder tussenkomst van medewerkers. Toch zoeken klanten vaak contact met het bedrijf via de telefoon. Op termijn wil Greenwheels

Lees verder »
Delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Aanbevolen berichten

Ben, branchewinnaar telecom Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland

Ingrid van der Fits: “Vind de balans tussen procedures en gezond verstand” “Een oorkonde,…

VANAD Engage breidt salesteam uit

Capelle aan den IJssel, 14 juni – Eind vorig jaar kondigde VANAD Engage haar…

Teamleider in klantcontact

Als teamleider bij VANAD Engage adem jij klantenservice en heb jij een helder beeld…