Omnichannel analytics door technologie

Klantcontact is heel meetbaar, waardoor je vanuit efficiency en KPI’s heel gericht naar procesoptimalisatie kunt kijken. Door technologie zijn we steeds beter in staat om een gedeelte van de communicatie te automatiseren en ook om kennis op te slaan en vindbaar te maken. Data wordt hierin steeds belangrijker.  

Simyo (sinds 2012 partner van VANAD Engage) is de eerste mobiele provider die alle business online doet. Dat betekent dat de Simyo klantenservice een enorm belangrijk product is. Alles waarvoor de klant contact opneemt, onafhankelijk van welk kanaal dan ook, wordt meteen verwerkt, zodat altijd duidelijk is wat er verteld en afgesproken is met elke klant. Net als Engage is ook Simyo bezig met digitale transformatie. Enerzijds vanuit een klantenservice-insteek, anderzijds vanuit een technologie-insteek. Bij Simyo wordt gewerkt met verschillende partners die allemaal verschillende datastromen aanleveren. Dit kan procesoptimalisatie lastig maken. Een helder en geautomatiseerd overzicht is er niet en het ontbreekt aan inzicht in relevante stuurinformatie.  

Dagelijks werden alle verschillende datasets handmatig bij elkaar gebracht om informatie te genereren. Dat is een tijdrovende bezigheid waarbij beschikbaarheid en betrouwbaarheid afhankelijk is van degene die deze exercitie uitvoert.  

Samen hebben wij een dashboard gecreëerd in VANAD’s BI tool, waarbij databronnen worden ontsloten en alle relevante operationele stuurinformatie en KPI’s dagelijks automatisch worden weergegeven op een overzichtelijke manier. De technologie zorgt ervoor dat er meer voorwerk en ondersteunend werk wordt gedaan, waardoor medewerkers zich kunnen verdiepen in de ingewikkelde vraagstukken en daar klanten een stuk persoonlijke beleving kunnen meegeven. Voor Simyo is het belangrijk om de klantbeleving te blijven optimaliseren. Dit scheelt tijd en is efficiënter. Daarnaast zijn in het dashboard altijd alle KPI resultaten beschikbaar en is het sneller bij te sturen bij afwijkingen van KPI’s.  

Sinds 2005 verbinden wij bij VANAD Engage mensen met technologie. Wij zijn specialist in customer service en #4 in de top 15 facilitaire contactcenters in Nederland. Innovatieve technologie is een speerpunt van onze organisatie. Naast onze eigen technologische ontwikkelingen werken we samen met technologiepartners voor de optimale ondersteuning. Door intensieve samenwerking met onze partners zijn wij in staat om voorop te lopen in klantcontact. 

Wil je weten hoe technologie jouw klantenservice kan verbeteren? Neem dan contact op met José Berger via jose.berger@vanadgroup.com of 06  22 20 24 24.

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!