Oppasoma en fulltime klantadviseur

Eerder al had Marjolein (55) ontdekt hoe leuk ze het vond om te werken binnen de klantenservice. Toen ze stopte met haar eigen koeriersbedrijf, besloot ze weer op zoek te gaan naar een soortgelijke klantenservice baan. En die vond ze! Ruim een jaar werkt ze nu alweer bij VANAD, en eigenlijk wil ze nooit meer weg.

Marjolein vertel eens, hoe zag jouw leven voor VANAD eruit?

“Voor VANAD was ik getrouwd en hadden wij een eigen koeriersbedrijf. Nog daarvoor werkte ik op de klantenservice van Stedin. Dat vond ik zó leuk. Helaas konden ze daar maar een beperkt aantal medewerkers een vaste contract geven, waar ik er jammer genoeg niet één van was. Ik zat toen eigenlijk in de werkloosheidsuitkering, waar ik nooit aanspraak op heb gemaakt. Het idee was om een combinatie van administratief en schoonmaak werk te gaan doen, maar er was niet veel te vinden op administratief gebied. In plaats daarvan ben ik een opleiding tot coach gaan doen om daar een eigen bedrijf in te gaan starten. Dat kwam op een laag pitje te staan toen het koeriersbedrijf op ons pad kwam.”

Brede achtergrond dus! Hoe ben je toen bij VANAD terecht gekomen?

“Ik hou ervan om mezelf uit te dagen. Er moest een oplossing komen toen ik zonder werk kwam te zitten, en dan zorg ik ook dat die oplossing er komt. Het koeriersbedrijf stopte door omstandigheden, dus toen moest ik weer op zoek naar een andere baan. Ik ben toen hier en daar wat gaan solliciteren. Terugkeren naar de klantenservice zag ik wel zitten, en zo kwam ik bij VANAD terecht. Eigenlijk voor een vacature bij T-mobile. Daar was ik het niet geworden, maar de recruiters boden me aan om door te solliciteren voor Intergamma. Die kans pakte ik met beide handen aan! Ik werd de dag erna al gebeld voor het inplannen van mijn gesprek en vrij snel daarna ben ik dan ook begonnen. Dat was vorig jaar januari en ik vind het weer zó leuk. Ik zou eigenlijk nooit meer weg willen!”

Wat vind je dan het leukste aan je baan?

“Het hele klantcontact zelf en het meedenken met de klanten om tot een oplossing te komen. Er is geen script die we oplezen, het contact is heel interactief. De ene klant is boos, de ander blij, en daar zit dan natuurlijk nog een hele groep tussenin. Dat je uiteindelijk iedere klant kan helpen, dat is het leukst!”

Waar heb jij het meeste van geleerd?

“Van het hele leven eigenlijk. Ik leer nog steeds en ben ook nooit uitgeleerd. Als je jong bent zoals jij, dan sta je op een bepaalde manier in het leven. Als ik nu terugkijk naar hoe ik in het leven stond toen ik jonger was en hoe ik toen over sommige dingen dacht, dan vind ik dat nu raar. Er komt nog zoveel op je levenspad en je groeit nog zo! Ik verveel me ook nooit, en zorg ook dat ik me nooit verveel. Soms denk ik aan de toekomst, dan zie ik het al helemaal voor me dat ik dan zo’n 80-jarig vrouwtje ben die nog steeds van alles onderneemt en bedenkt om te doen!”

Je verveelt je nooit, wat doe je dan allemaal graag?

“Ik werk 40 uur en heb twee complete vrije dagen. Een vaste vrije dag is de maandag, dan ben ik oppasoma voor mijn twee kleindochters. Dat doe ik al sinds de geboorte van de oudste die nu alweer 8 jaar is. Alle andere dingen die ik dan nog in mijn vrije tijd wil doen plan ik dus op de andere vrije dag, de zaterdag of zondag. Ik vind dat ook helemaal niet erg, ik ben gek op oppassen! Ik dacht even dat ik straks minder nodig zou zijn, als de jongste ook hele dagen naar school gaat. Dan zou ik er alleen nog in de avond voor ze hoeven te zijn. Dat dacht ik in ieder geval, maar er komt nu een derde kleine bij! En mijn andere dochter is ook nog zwanger van haar tweede, dus ik ga dit jaar ineens van 3 kleinkinderen, naar 5!”

“Verder heb ik nog veel hobby’s, al kom ik daar dan niet altijd aan toe. Ik hou van wat quality time met m’n zussen en vriendinnen, lekker een terrasje pakken samen. Ik hou van lezen en zet ook graag Netflix aan. En dan moet je natuurlijk ook af en toe nog wel eens wat in huis doen. Op den duur zou ik wel 32 uur willen gaan werken, maar dat is nog niet aan de orde!”

Welk klantcontact moment staat jou goed bij?

“Dat zijn er best veel, je spreekt natuurlijk ook een hoop klanten! Je hebt ook klanten die je niet gauw loslaat. Maar de klanten die me het beste bijstaan zijn zij die helemaal in zak en as zitten, en dat je die dan echt uit de brand weet te helpen. Daar is geen één specifiek geval van. Tijdens mijn vorige klantcontact baan was die er wel. Dat was een vrouw met kinderen, waaronder een kleine baby, die afgesloten zou worden. Dat raakt je dan wel. Ik kende haar ook nog omdat ze uit mijn buurt kwam. Een paar weken na dit voorval won ze een loterij, dat vond ik zo mooi! Dat deze klant zo’n narigheid had ervaren, en dan een soort van beloning kreeg.”

Tot slot, hoe zie jij de toekomst voor je?

“Als oma van 5, werkend bij VANAD! Ik zou hier echt graag willen blijven. Of dit bij Intergamma is, op een ander project of een andere functie, dat weet ik niet. Maar ik droom graag! Ik vind het hier in ieder geval super leuk. Vorige week nog werd ik afgezet voor werk, en dan laat ik trots de campus zien. Dan zeg ik “kijk, dit hele terrein is van mijn werkgever!” Het is ook heel familie-achtig hier. Natuurlijk moet je targets halen en wordt daar ook naar gekeken, maar als jij door omstandigheden ineens naar huis moet dan wordt er gezegd: ga maar. Heel menselijk, ook al is het nog zo’n grote organisatie. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het zeker niet!”

Enthousiast geraakt van Marjolein haar verhaal en ervaring? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina!

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!