Skills for life

Teams die inefficiënt samenwerken; je maakt ze regelmatig mee. Perfect op elkaar afgestemde teams? Die tref je gelukkig ook regelmatig. Je hoeft maar omhoog te kijken om voorbeelden te vinden. De V-vorm waarin trekvogels vliegen is hét toonbeeld van samenwerking. Door de V-vorm krijgt iedere vogel extra stijgvermogen door de opwaartse luchtstroom, veroorzaakt door de vogels die voor hem vliegen. Hartstikke ingenieus, maar uiterst zwaar voor de voorste vogel. Maar ook daar is iets op bedacht: de voorste vogel laat zich op den duur naar achter zakken en een andere gans neemt zijn positie over.

Bij VANAD Engage gaat dat precies zo. Sharon Braam (CHRO VANAD Engage) vertelt er graag meer over: “Wij leren onze collega’s goed kennen, als uniek mens met eigen talent en ambities. Bij ons heeft iedereen een personal moving forward plan, waarin we stilstaan bij wie je bent, wat je belangrijk vindt en hoe wij daar bij VANAD zo goed mogelijk mee kunnen verbinden. Zo weten wij waar iemand in uitblinkt, wat hij wil leren en welke ruimte hij nodig heeft om volledig vanuit zijn kracht te werken.”

Bij VANAD Engage krijgt iedereen de ruimte om vanuit kracht te groeien, altijd in een team. Een team is daarmee zoveel meer dan een groep collega’s. Met verbinding als basis, leren collega’s vertrouwen op elkaar en krijgt iedereen de ruimte om vanuit talent en ambitie zijn eigen bijdrage te leveren. Zo mag iedereen in de punt vliegen, aangemoedigd door zijn team en afgewisseld door zijn teamgenoten. Ieder neemt op zijn eigen beurt de koppositie over, zodat het team op ieder vlak zijn bijdrage levert en de mooiste successen bereikt.  

Natuurlijk gaat er wel eens iets mis. Sharon: “Gelukkig zijn fouten maken onlosmakelijk verbonden met keihard leren. Wij stimuleren dan ook vooral om nieuwsgierig te zijn, te ontdekken en te delen wat je geleerd hebt. Dat gaat het beste als mensen betrokken zijn, voelen dat ze erbij horen, hun eigen bijdrage mogen doen en daarvoor gewaardeerd worden: sense of belonging is voor VANAD Engage dan ook een belangrijk thema.”

Wat is sense of belonging?

De primaire menselijke levensbehoefte ergens bij te horen, een gevoel van verbondenheid. “Geweldig zijn zoals je bent, mét je eigenaardigheden, mét je ontwikkelpunten, mét je talenten en mét je ambities. Dat geeft vleugels”, aldus Sharon

Onze mensen hebben een leven waar wij onderdeel van mogen zijn. Wij hebben oog voor de mens achter de medewerker, in hun werk én thuis. Wij geven ruimte aan persoonlijke doelen en vieren belangrijke momenten mee. “Staan wij met elkaar te juichen als iemand slaagt voor zijn rijbewijs, omdat we weten hoe belangrijk deze stap is en wat iemand heeft overwonnen om dit te bereiken. Dat zijn de mooiste momenten!” Tegelijkertijd weten onze medewerkers wat belangrijk is voor VANAD Engage en haar partners. Zij denken, doen en vieren net zo hard met ons mee, als wij dat extra stapje voor een klant mogen zetten of het effect van die ene verbetering zien.  Betrokkenheid bij elkaar werkt pas echt als het intrinsiek van beide kanten komt.

Skills for life

Die betrokkenheid ligt in de kern van onze ‘Happy People filosofie’. Wat wij het liefst doen, is iedereen een paar stappen verder helpen in zijn eigen persoonlijke wensen en doelstellingen. Dat doen wij door een belangrijke basis mee te geven: die van contact met échte verbinding.

Bij VANAD Engage leer je deze skills op ieder niveau: een gemakkelijk, persoonlijk en waardevol gesprek voeren. Een goed gesprek met klanten, met collega’s en met jezelf. Als je dat kunt, vanuit échte verbinding, dan helpt dat in ieder aspect van je leven. Of het nu gaat om de volgende carrière stap, het samenleven met je (nieuwe) partner, het succesvol samenwerken met teamgenoten of het perfect oplossen van een klantvraag.

Sharon: “Het is zo gaaf om deze skills for life mee te kunnen geven. Je weet wat je kunt bereiken met een goed gesprek vanuit verbinding, dat is precies wat het zo waardevol maakt en waarom het zo belangrijk voor ons is. Als ik dan in de praktijk zie dat het ook echt zo werkt, dat mijn collega’s vleugels krijgen en dat zijzelf, wij en onze partner meegenieten, dan doe ik een klein vreugdedansje 😊.”

Wil je meer weten over hoe wij mensen binden en boeien? En hoe wij mensen op weg helpen naar hun beste zelf? Stuur een e-mail naar inspiratie@vanadgroup.com

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!