Vakantie is essentieel

Dag deadlines, ochtendspits en routineklussen. De vakantie staat voor de deur en dat betekent vrijheid! Afkicken van het gevoel van nog snel even dit of ik moet alleen nog even dat. Vakantie is ultieme vrijheid en lekker in het moment besluiten wanneer je wat doet.

Om optimaal te kunnen presteren is het belangrijk dat je regelmatig een break neemt. Door je even mentaal af te sluiten van je werk kun je jezelf beter voelen. En bij Engage staan wij daar volledig achter. Wanneer je even niets moet – geen deadlines, geen vergaderingen, geen to do-lijstjes – kun je je hoofd leegmaken en volledig tot rust komen.

“Bij Engage zijn wij tijdens ons werk constant in contact met veel verschillende mensen: collega’s, partners, klanten, leveranciers en ga zo nog maar even door. Dat maakt ons werk leuk, maar ook intensief. Er wordt immers altijd van ons verwacht dat wij servicegericht zijn en blijven, ook in drukke periodes en als je eens een wat mindere dag hebt. Extra belangrijk dus om ervoor te zorgen dat je regelmatig de tijd en rust pakt om je batterij op te laden. Dit zorgt voor een goede privé/werk-balans en een gezonde mindset.” aldus Gaby, HR Business partner bij Engage.

Even helemaal niets doen

Niks doen zou hoger in het vaandel moeten staan dan álles doen wat mogelijk is. Niks doen is namelijk hartstikke gezond: we laden ervan op en putten er kracht uit om weer van alles te doen.

Wiebe, Trainer bij Engage Academy, zegt: “Te weinig ontspanning zorgt vaak voor stress; te lang en te veel stress of spanning zorgt ervoor dat je hersenen minder functioneren. Hierdoor kun je dingen sneller vergeten, raak je vaak snel afgeleid en ben je gevoeliger voor negatieve ervaringen en emoties. Dit kun je voorkomen door jezelf en je hersenen voldoende rust te geven; hierdoor krijgen ze de tijd om te herstellen. Bedenk dus goed wat bij jou voor ontspanning zorgt. Voor de één is het een wandeling of een goed gesprek, voor de ander een warme douche of een groepsles in de sportschool.

Vervelen is juist goed

Het woord verveling heeft vaak een negatieve lading, maar we hebben verveling juist nodig om te kunnen genieten van de dingen. Verveling biedt jou ruimte voor reflectie, creativiteit en productiviteit. Het zijn de momenten dat wij ons vervelen die onthouden worden, waar de beste oplossingen bedacht worden en wij echt even opladen van de dagelijkse prikkels.

Tijd is misschien wel het meest kostbare bezit wat wij hebben. Want tijd veroorzaakt reflectie en reflectie veroorzaakt verbetering. Tijd veroorzaakt ontspanning en ontspanning veroorzaakt verbinding. Tijd veroorzaakt creativiteit en creativiteit veroorzaakt geluk – Happy People.

Vakantie nemen biedt dus niet alleen voordelen voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Sta in de vakantie dan ook even stil bij wie je bent en wat jij belangrijk vindt. Zo weten wij ook bij Engage waar iemand in uitblinkt, wat hij wil leren en welke ruimte hij nodig heeft om volledig vanuit zijn kracht te werken.

Fijne vakantie!

Recente nieuwsberichten

Wil jij weten hoe je klantcontact waardevoller maakt?

Laat ons meedenken in jouw vraagstuk.

Kom jij het Engage team versterken?

We kunnen niet wachten je te ontmoeten!